In de eerste aflevering van My happy kids kon je al lezen dat junior foodblogger Bodhi een zwak heeft voor de Tony Chocolonely salted caramel reep. Op de leuke blog van Flying Foodie kwamen we een recept tegen voor Tony Chocolonely salted caramel mousse. Met slechts 2 ingrediënten het perfecte easy-peasy recept voor My happy kids!
Fan!
Het is voor veel mensen een serieuze verslaving: chocolade. Ook Bodhi is fan. Normaal eet hij het liefst pure chocolade maar in de reep Tony Chocolonely salted caramel is de combinatie van romige melkchocolade, zoete caramel en knapperige zoutkorrels gewoonweg perfect. Volgens hem dan hè.Let wel op: hoe simpel deze mousse ook is, je moet dit wel ff inplannen. Lees: ruim van te voren bedenken dat je dit wilt eten. Het moet namelijk minimaal 4 uur in de koelkast.
Tony Chocolonely salted caramel mousse
Wat heb je nodig (4 porties Tony Chocolonely salted caramel mousse. of twee, als je het heeeeeel erg lekker vindt):
- 250 ml slagroom
- 1 reep Tony Chocolonely karamel zeezout
Breek de chocolade zo fijn mogelijk en doe het in een ruime beslagkom. Verwarm de slagroom in een steelpannetje, net tegen de kook aan. Giet over de chocolade en roer door met een garde totdat alle chocolade gesmolten is. Zet de kom in de koelkast voor minimaal 4 uur, langer is beter!
Haal de kom uit de koelkast en klop luchtig met een elektrische mixer. Verdeel over de schaaltjes en serveren maar!
My happy kids is een initiatief van Bodhi, 10 jaar. Bodhi is dol op lekker eten, lust naar eigen zeggen alles, en heeft een zwak voor pizza, bacon, sushi en Tony Chocolonely karamel zeezout.
Jaaa! Lekker!!! Bodhi heeft goede ideetjes. Denk wel dat ik ipv 4 er één portie van maak ��
Haha ja dat zou Bodhi ook wel opkunmen ja!
Wauw! Mousse met Tony Chocolony 😀 Daar wordt ik blij van! Bodhi heeft een goede smaak én toffe ideeën.
Een chefkok in de dop, die Bodhi!
Heeft hij van zijn moeder natuurlijk hahahaha!
Lief, dank je wel!
Wat leuk dat Bodhi ook bezig is met food Anne-Marie! Too cute! Ohhhh chocolade mousse lekkerrrrrrrrrr! Goed idee dit Bodhi! 🙂
Leuk hè, mijn junior foodblogger in spé