Aan sommige tradities moet je gewoon niet tornen. En nee, ik ben niet van plan om hier de discussie te gaan voeren over zwarte, gele, witte of roetpieten. Want dit is een foodblog. Tradities die voor mij samenhangen met Sinterklaas zijn, hoe kan het ook anders, gerelateerd aan eten en drinken. En zolang ik mij kan herinneren is 5 december onlosmakelijk verbonden met warme chocolademelk en gevuld speculaas.
Gevuld speculaas
Dat gevuld speculaas bakt mijn vader altijd. En dat smaakt – zo vers uit de oven – ieder jaar weer fantastisch. Ik maakte zelf afgelopen maand al gevulde speculaaskoeken, die zouden het ook prima doen op pakjesavond. En die chocolademelk? Die maak je natuurlijk ook gewoon zelf. Ik maakte voor jullie warme chocolademelk met kaneel-sinaasappelroom, de perfecte smaakcombinatie voor ‘het heerlijk avondje’.
Warme chocolademelk met kaneel-sinaasappelroom
Wat heb je nodig (per beker):
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
- ca. 200 ml. melk
Voor de kaneel-sinaasappelroom (voor meerdere bekers!):
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
Roer in een beker de suiker en de cacaopoeder met een klein scheutje melk tot een papje. Schenk hierop kokende melk en roer nog even goed door.
Voeg alle ingrediënten toe aan de slagroom en klop half stijf. Doe en flinke schep op de beker met warme chocolademelk. Bestrooi met kaneelpoeder.
Heerlijk en makkelijk recept! Waarom zou je nog chocolademelk uit een zakje maken, dit is echt niet omslachtiger.
Lekker ook met dat 'sinterklaasdetail' van die room met kaneel en sinaasappel. Yummie!
Lekker! Ik maak mijn chocolademelk ook altijd zelf. Veel lekkerder dan uit een pak vind ik zelf. Ik heb het nog nooit geprobeerd met kaneel-sinaasappelroom, maar dat lijkt me een erg lekkere combi!
ziet er lekker uit, ik maak het eigenlijk nooit maar het is zo lekker!
Soms zijn de simpelste recepten het allerlekkerst!
Chocolade en sinaasappel is nu eenmaal een gouden combinatie!
Vooral als het buiten hard waait en regent, dan smaakt het extra lekker!