In de eerste plaats wil ik natuurlijk alle bezoekers van mijn blog een heel gelukkig en vooral gezond 2016 toewensen. En omdat je vandaag natuurlijk nog brak bent van gisteravond vond ik het hoog tijd om dit lekkere recept voor pasta met wodkasaus met jullie te delen!
Bloody Mary pasta
Bloody Mary pasta noem ik het ook wel. Met ingrediënten als wodka, tomaten en peper kan deze saus namelijk prima doorgaan voor de befaamde Bloody Mary cocktail.
De Bloody Mary cocktail is vanwege zijn bloederige uiterlijk genoemd naar de zestiende-eeuwse koningin Maria van Engeland, die vanwege haar bloedige vervolging van Protestanten deze bijnaam had gekregen.
Ik heb zelf nog nooit geprobeerd om deze pasta met wodkasaus als anti-kater middel voor ontbijt te eten. Maar ook als avondeten doet deze – heerlijke en snelle – pasta het ook prima.
Pasta met wodkasaus
Wat heb je nodig (2 personen):
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 mespuntje gedroogde chilipeper
- Borrelglaasje (ca. 50 ml) wodka
- 100 ml crème fraiche
- Olijfolie
- Vers geraspte Parmezaanse kaas
- 200 gram penne pasta (of andere vorm naar keuze)
Kook de pasta in ca. 8 minuten (check de verpakking) beetgaar. Fruit ui en knoflook een paar minuten in wat olijfolie en voeg de tomaten een chilipeper toe. Laat een paar minuten inkoken en meng er crème fraîche en een scheut wodka door. Breng op smaak met zout en peper en meng door de beetgaar gekookte pasta. Bestrooi met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Hé, dat is toevallig! Ik heb pasta met wodkasaus op de blogplanning staan voor morgen!
Die van jou ziet er wel heerlijk uit trouwens!
Ik heb een keer ergens pasta met zalm, wodka en kaviaar gegeten en dat was echt het lekkerste pasta recept dat ik ooit at. Toch maar eens op zoek naar het recept. Ik ben trouwens echt een enorme fan van Bloody Mary's!
Gebeurt mij ook wel eens hoor!
Klinkt heerlijk! Ik wacht met smart het recept af 🙂