Wij noemen het thuis altijd kwarktaartmousse, maar op internet kwam ik regelmatig de term “cheesecake in a jar” tegen en dat klinkt eigenlijk een stuk leuker! Een toetje waarmee je altijd scoort, vooral als je het serveert in mooie dubbelwandig glaasjes of kleine weckpotjes. En waarmee je naar hartenlust kunt variëren: in fruit, want zowel lekker met mango, als aardbeien of frambozen.
Kwarktaartmousse variaties
Maar ook met de bodem van de kwarktaartmousse kun je variëren. Neem bijvoorbeeld bastognekoeken voor een aparte smaak of oreo’s voor een bijzondere ‘zwarte’ bodem. Zelfs in de mousse kun je variëren. Niet alleen door het fruit te vervangen maar ook door de roomkaas te combineren of deels te vervangen door room, yoghurt, kwark, mascarpone etc. om het frisser of romiger te maken. Experimenteer vooral, er kan niet veel mis gaan! Fan van lekkere toetjes?
Cheesecake in a jar
- 100 gram digestive biscuitjes (of andere koekjes)
- 30 gram boter
- 1 mango/bakje frambozen/150 gram aardbeien etc.
- 200 gram roomkaas (Philadelpia, Monchou)
- Poedersuiker naar wens
- Limoensap naar wens
- Blaadjes verse munt (eventueel)