Op het geweldige blog van Koken met Karin kwam ik dit recept voor ovengedroogde tomaatjes tegen. Bij gebrek aan Italiaanse zon drogen wij onze tomaatjes in de oven. Naar het schijnt doen ze dat zelfs ook zo in Italië. Niks zongedroogd dus. Maakt niet uit, als het maar lekker smaakt! Zo maak je gedroogde tomaatjes uit de oven.
Ovengedroogde tomaatjes
- 1 bak tomaatjes
- Scheut olijfolie
- Paar takjes verste tijm
- Grof zeezout
- Zwarte peper
Gebruik het liefst smaakvolle, kleine, tomaatjes, bijvoorbeeld romaatjes of mini pruimtomaten. Snijd ze in de lengte doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Bestrooi met zout, peper en tijmblaadjes. Besprenkel met een dun straaltje olijfolie. Zet in de oven en zet die aan op 100 graden, je hoeft niet voor te verwarmen. Wacht ca. anderhalf uur.
Lekker door de (pasta)salade, met mozzarella op een broodje, in een omelet, door de pasta etc.