Weer een Thais gerecht dat niet al te moeilijk om te maken is maar je met één hap naar Azië brengt, Thaise rode curry. Zo veel verschillende geuren en smaken, zo lekker! Had ik al gezegd dat het een van mijn favoriete keukens is 🙂
Verse kruiden
Ik gebruikte kant-en-klare curry pasta. Die ik verder op smaak bracht met kaffir limoen blaadjes (ook wel djerek poeroet genoemd) en koriander. Veel koriander. De limoenblaadjes koop je bij voorkeur vers (vaak ingevroren) bij de toko. In de grotere AH’s kun je van het merk Blue elephant ook gedroogde kaffir limoenblaadjes krijgen. Fan van de Thaise keuken? Ik zette de lekkerste Thaise recepten voor je op een rij. Van kip in pandanblad tot sticky rice mango!
Thaise rode curry
Wat heb je nodig (ca. vier personen):
Ingrediënten
- Drie eetlepels (35 gram) rode curry pasta (b.v. Blue Elephant) – meer of minder naar smaak
- 400 gram kipfilet
- 400 ml. kokosmelk
- 1 eetlepel suiker
- halve eetlepel vissaus
- 5 kaffir limoen blaadjes
- bakje champignons, in plakjes
- 2 eetlepels rijstolie
- bosje verse koriander
- blikje ananasstukjes (lychee is ook heel lekker!)
- cashewnoten (naar smaak)
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bak deze snel rondom bruin in een eetlepel rijstolie in de wok. Haal uit de pan en zet even opzij. Verhit opnieuw een eetlepel rijstolie en bak hierin de curry pasta totdat deze gaat geuren.