Op woensdagmiddag vaste prik: wentelteefjes. Omdat mijn zoontje de rest van de week op school eet is de woensdaglunch voor ons een gezellig en speciaal moment. Hij mag dan altijd kiezen wat hij wil eten en dat is eigenlijk altijd hetzelfde: wentelteefjes dus. Echt feel-good voedsel, mijn moeder maakte het vroeger ook al voor mij. Opvallend ook hoe vaak vriendjes en vriendinnetjes op woensdagmiddag willen komen spelen……
Wentelteefjes
Wentelteefje zijn populair als ontbijt of lunch in zowel Europa als Noord-Amerika. De Fransen noemen ze pain perdu (verloren brood). De Engelsen spreken over French toast en in België zijn wentelteefjes verloren brood of gewonnen brood (afhankelijk of ze van vers of oud brood zijn gemaakt). Ik geef de voorkeur aan wat ouder brood, dat absorbeert het ei-mengsel beter. Lees meer over de geschiedenis van het wentelteefje.
Wil je nog wat spectaculairders? Maak dan eens deze tiramisu wentelteefrolletjes! Of wat dacht je van tropische wentelteefjes met ananas?
Wentelteefjes maken
Wat heb je nodig:
- wit casinobrood (bij voorkeur een paar dagen oud)
- eieren (een ei per 2 boterhammen)
- scheutje melk
- boter
- suiker
- kaneelpoeder
Doe per 2 boterhammen een ei in een diep bord en klop los met een scheutje melk. Week de boterhammen in het ei-melk mengsel en bak ze per twee in de koekenpan aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met suiker en kaneel, snijd in vieren en eet lekker warm op!
Wentelteefjes, altijd een goed idee 😉
Lekker!
Liefs,
Anouk
En dan zo'n lekkere mango-munt smoothie van jou erbij! 🙂