Omdat ik nog zo ontzettend veel uitgescheurde recepten heb, en er zoveel gerechten zijn die ik graag nog een keer zou maken, heb ik besloten per kwartaal een soort ‘foodbucketlist’ te maken. Noem het maar mijn culinaire goede voornemens. Door het op te schrijven verplicht ik mijzelf (hopelijk) de ‘dromen’ waar te maken.
Om niet te overdrijven (het moet wel haalbaar blijven) houd ik het bij vier recepten per kwartaal. Moet te doen zijn toch in 13 weken?
Gnocchi
Ik vind het zoooooo ontzettend lekker, gnocchi. Toch koop ik ze altijd kant-en-klaar. Zelf gnocchi maken dus, en snel een beetje!
Muntsiroop
In de Homemade boeken van Yvette van Boven word ik altijd verliefd op de recepten van homemade lemonade of siroop. Aangezien ik binnenkort een chocolate-mint semifreddo wil maken en hiervoor muntsiroop nodig heb zal dat dus mijn eerste ‘brouwsel’ worden. De lemonade bewaren we voor de zomer!
Kipragout
Mijn zoontje is er gek op, ik trek meestal een blik open. Op het leuke blog van Eefkooktzo staat een heerlijk recept voor zelfgemaakte kipragout, die ik graag een keer wil proberen!
Boter
Zelf boter maken. Hoe leuk is dat? In ELLE eten las ik een recept. Het lijkt simpel. Snel proberen dus!
De resultaten staan – als het een beetje meezit – de komende weken online!
Gnocchi wil ik ook zelf nog eens maken. Ragout maak ik wel altijd zelf. Dat is helemaal niet zo moeilijk en zo veel lekkerder!
Wat een leuke foodbucketlist! Gnocchi wil ik ook nog een keer zelf maken en ik ben heel benieuwd wat je van de ragout gaat vinden 🙂