Op Pinterest zie je vaak de mooiste plaatjes voorbij komen van maaltijdsalades in Mason jars. Ik maak graag maaltijdsalades maar er eentje maken en meenemen in een pot had ik nog niet eerder gedaan. Het was dan ook even puzzelen voor de goede verhoudingen. Uiteindelijk bleek ik toch iets teveel pasta in de pot te hebben gedaan en kwam ik ruimte tekort voor de sla. Die heb ik uiteindelijk in een apart zakje meegenomen.
Ik gebruikte fregula sarda, een kleine bolletjesvormige pasta. De volgende keer neem ik iets grotere pasta, deze is toch meer geschikt voor in de soep. De hoeveelheid pasta heb ik aangepast, je zou hiermee aardig moeten uitkomen. Sowieso zijn alle hoeveelheden een beetje een kwestie van smaak.
De bite van de pasta en de noten, de romige kruidige kaas, de zoetige granaatappelpitjes en de frisse sla maken dit tot een heerlijke salade om mee te nemen naar school of werk. En de heerlijke honing mosterd dressing maakt het helemaal af. Je kunt natuurlijk kant en klare dressing gebruiken maar zelfgemaakt is zo veel lekkerder en zo gedaan!
Nog even een speciale vermelding voor de saladebolletjes: deze komen uit het assortiment van Bettine. Dit Nederlandse kaasmerk komt van de Bettinehoeve, van oorsprong een ambachtelijke geitenboerderij. Van geitenmelk van Hollandse geitjes maken ze de heerlijkste kazen in spreads, rolletjes en bolletjes. Die laatste zijn een handige, lekkere en gezonde aanvulling in een (maaltijd)salade.
Mason jar pastasalade
Wat heb je nodig (1 persoon):
- 60-70 gram pasta (vorm naar keuze, niet te grof)
- Walnoten (ca. 30 gram of naar smaak)
- Half bakje geitenkaas saladebolletjes met kruiden van Bettine (50 gram)
- Veldsla naar smaak (twee handjes)
- Granaatappelpitjes (handje). Ik gebruik de handige diepvriesdoosjes van AH
Voor de dressing:
- 2 eetlepels citroenmayonaise (of gewone mayo met een theelepel citroensap)
- ½ eetlepel mosterd
- ½ eetlepel honing
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijziging op de verpakking, giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te doen en door elkaar te roeren.
Bouw nu de salade op in de mason jar: je begint altijd met de dressing, daarna de granen (rijst, pasta, quinoa), dan de toppings (kaas, fruit, noten) en tot slot het bladgroen. Op deze manier blijft alles mooi in laagjes zitten in de pot en krijg, je als je de salade uiteindelijk in een schaal doet om te eten, een heerlijke saladebedje voor al het lekkers wat in de pot zit!
Lijkt me erg lekker met kaas erdoorheen . Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd. Leuk dat gifje ! lekker duidelijk. groetjes
Leuk idee! Lekker makkelijk om mee te nemen naar 't werk en dan heb je een lekkere gezonde lunch, yum 🙂
Ja die kaasbolletjes zijn zeker een aanrader, lekker en makkelijk!
En in zo'n mason jar ziet het er ook nog eens hartstikke leuk uit 🙂