Home » Thaise viskoekjes (Tod Man Pla)

Thaise viskoekjes (Tod Man Pla)

Een gerechtje van mijn foodbucket list, deze Thaise viskoekjes. Ik heb ze al vaak gegeten bij de Thai maar nog nooit zelf gemaakt. Ik heb sowieso maar heel weinig voorgerechtjes op mijn blog staan. Hé, ik ben nu eenmaal een toetjesmens. Toch ben ik wel dol op snacken, en een selectie van snacks- denk vleeswaren, olijven, kaas – kun je natuurlijk ook als voorgerecht serveren.

Thaise viskoekjes

Bij de Thai eten we viskoekjes ook vaak als onderdeel van een schaal met gemengde ‘snacks’ als satéh, kip in pandanblad en loempiaatjes.

De viskoekjes zijn helemaal niet zo moeilijk te maken. Gebruik bij voorkeur wel verse vis, vis uit de diepvries bevat vaak erg veel vocht (of laat de vis uitlekken en dep goed droog). De viskoekjes smaken heerlijk met een beetje chilisaus.

Je kunt de viskoekjes ook serveren met wat (kokos)rijst en komkommersalade als hoofdgerecht.

Thaise viskoekjes met rijst

Thaise viskoekjes

Wat heb je nodig (ca. acht Thaise viskoekjes)

  • 250 gram kabeljauw (gebruik verse vis, geen diepvries)
  • 4 bosuitjes in ringetjes
  • 1 djerek poeroet blaadje (limoenblad)
  • bosje verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • theelepel vissaus
  • eetlepel rode currypasta
  • 1 ei
  • ca. 1 eetlepel maizena
  • Olie om in te frituren (ik gebruik zonnebloemolie)

Maal de vis fijn in een keukenmachine of snijd heel fijn met de hand. Hak ook de koriander, djerek poeroet en de knoflook fijn en doe – samen met de bosui ringetjes – in een kom.

Voeg currypasta en vissaus toe. Meng er het ei en de maizena door. Als het mengsel te nat is kun je eventueel nog wat extra maizena toevoegen. Maak met natte handen ca. acht koekjes, leg ze op een bord en laat de viskoekjes een half uurtje opstijven in de koelkast.

Bak de koekjes in de wok met hete olie in een paar minuten goudbruin.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Dit lijkt me erg lekker! 🙂 Ik ben zelf ook nooit zo'n voorgerechtjes mens, haha. Dit kan alleen ook heel goed bij de borrel! 😉

  2. Oeh heerlijk! Vis = lekker, snack = lekker thais eten = lekker, what's not to like 🙂 Echt heerlijk lijken ze me, yum 😀

  3. Dit recept ga ik bewaren. Ik vind die viskoekjes hartstikke lekker, maar dacht altijd dat ze heel moeilijk te bereiden waren. Dat denk ik altijd van de oosterse keuken en telkens weer blijkt dat het helemaal niet moeilijk is, maar dat 't gewoon een kwestie is van ff weten hoe 't moet.
    Lekker en gezond! En weer eens een keertje iets heel anders.

  4. Je kunt ze dan het beste ietsje kleiner maken, maar kan perfect bij de borrel hoor!

  5. Inderdaad 1+1+1=super goed! En ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken!

  6. Heb ik ook vaak hoor, dat ik dan denk dat iets ingewikkeld is of met allemaal moeilijk te krijgen ingrediënten. Valt dus reuze mee!

  7. Hoi Anne Marie.
    Ik ben Thais 🙂 Ik ben vandaag aan het zoeken van Thaise viskoekjes in Nederlandse taal en ik ben dus bij je website tegen gezien.
    Ik zou even zeggen dat Thaise viskoekjes in Thaise taal is : “Tod Man Pla”.
    Misschien heb je wat te snel getypt 🙂 N en M is even op verkeerde plaats.
    Als je zei “Nam Pla”, dan begrijp ik anders want Nam pla betekent vissaus 🙂
    Je blog van koken lijkt me wel lekker en mooi om te proberen… En ik houd van koken en eten 🙂

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*