Op de markt wist ik alweer een poosje geleden twee doosjes met bramen voor 1 euro te scoren! Super rijp en om direct op te eten maar ik wist al meteen wat ik er mee wilden maken: bramenkwarktaartjes!
Ik vind het zo ontzettend leuk om kleine taartjes te maken. Het ziet er uit als een mooi gebakje, eet en serveert gemakkelijk en je kunt nog eens variëren. Nu het geen bramenseizoen meer is kun je ook heel goed diepgevroren bramen gebruiken.
Bramenkwarktaartjes
Wat heb je nodig (6 taartjes):
- 250 gram bramen (hou een paar mooie apart voor decoratie)
- 7 bastognekoeken
- 30 gram roomboter
- 250 ml. kwark
- 125 ml. slagroom
- 50 gram suiker (of meer naar smaak)
- 4 blaadjes gelatine
- Ter decoratie (eventueel): witte chocolade, bramen, poedersuiker
- Siliconen cupcakevorm (of een metalen vorm met cupcakepapiertjes)
Verkruimel de koekjes (in een plastic zak platslaan met een pannetje). Smelt de boter en roer de kruimels erdoor. Verdeel de kruimelbodem over de vormpjes en druk plat met de achterkant van een lepel.
Kook de bramen in een steelpannetje met de suiker in ca. 10 minuten tot moes. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Haal de bramenmousse van het vuur en roer daar de uitgeknepen blaadjes gelatine door totdat alles is opgelost. Laat iets afkoelen.
Sla de slagroom stijf. Schep de bramenmousse door de kwark en klop hier ook de slagroom door. Proef nog even of het zoet genoeg is, voeg anders nog wat (poeder)suiker naar smaak toe. Giet de bramenkwark over in de vormpjes en zet tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de taartjes uit de vorm (even aan de zijkanten lossnijden en er uit drukken en omkeren). Decoreer met geschaafde witte chocolade, bramen en poedersuiker.
Dat ziet er goed uit. De doosjes bramen en frambozen uit de diepvries kun je hier idd prima voor gebruiken!
Ik ben zo gek op kwarktaartjes! Kan je dit ook met bosbessen maken? Met frambozen lijkt me ook erg lekker!
Ja hoor, bosbessen, frambozen, lekker zelfs!