Een lekker amusehapje of voorgerechtje, dat je ook nog eens heel goed kunt voorbereiden. Deze kaaskoekjes met rode ui port chutney zijn op voor je het weet! En heb je nog chutney over? Doe het in een klein weckpotje, plak er een mooi etiket of label op en je maakt iedere lekkerbek blij deze kerst.
Kaaskoekjes
De kaaskoekjes bak je volgens dit recept voor voortreffelijke kaaskoekjes. Laat de noot achterwege. En in plaats van het deeg in plakjes te snijden rol je het uit en steekt er leuke kerstvormpjes uit, zoals bijvoorbeeld deze kerstboompjes. De kaaskoekjes kun je prima een dag van te voren bakken. Bewaar ze – na afkoelen – in een koekblik. En probeer ze niet allemaal al op te eten. Ik weet het, moeilijk.
Rode ui port chutney
De rode ui port chutney kun je zelfs al eerder maken. Spoel de potjes even goed om met wat kokend water en soda (of draai mee in de vaatwasser voor gebruik). Na afkoelen is de chutney nog minstens een maand houdbaar in de koelkast. De chutney smaakt ook heerlijk bij een kaasplankje.
Rode ui port chutney
Wat heb je nodig (2 potjes van ca. 150 ml.):
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 8 rode uien
- 100 ml rode wijnazijn
- snufje kaneelpoeder
- 100 ml port
Halveer de uien en snijd in dunne halve ringen. Doe ze in een pan met 100 gram bruine basterdsuiker en smoor ze op halfhoog vuur zo’n 20 minuten tot ze zacht zijn. Doe er dan 100 ml rode wijnazijn, snufje kaneel en 100 ml rode port bij. Zonder deksel nog zo’n 30 minuten laten sudderen op een laag vuur. Schep over in de (weck)potjes, sluit af en laat afkoelen. De chutney dikt nog iets in tijdens het afkoelen
Serveer de kaaskoekjes met een lepeltje chutney. Eet smakelijk!
Toevallig heb ik afgelopen week gezocht naar een recept voor kaaskoekjes, dus dit komt als geroepen!
Lijkt me erg lekker die combinatie hartig met zoet. De kaaskoekjes ga ik binnenkort eens uitproberen.
klinkt als een heerlijk recept en nog makkelijk te maken ook !
Deze kaaskoekjes zijn super simpel om te maken maar echt verslavend lekker!
Leuk, laat me weten hoe het gesmaakt heeft!
Dank je wel!