Als ik eerlijk ben gebruik ik voor Indiase curry’s soms wel eens een potje currypasta, meestal van Patak’s. Snel, makkelijk, en eenmaal geopend goed houdbaar in de koelkast. Maar toen ik laatst Indiase kip korma ‘from scratch’ maakte moest ik toch wederom aan mijzelf toegeven dat dat toch echt 100 […]
Aziatische keuken
Miso aubergine
Tijdens een persevent bij Duke of Tokyo in Rotterdam at ik een heerlijk gerecht van gegrilde aubergine met miso. Die moest ik natuurlijk thuis na gaan maken! Een ontzettend smaakvol en tegelijkertijd eenvoudig gerecht, ideaal als lunch of bijgerecht. Wat is miso Miso komt uit Japan en is een gefermenteerde […]
Aloo gobi vegan curry van bloemkool en aardappel
Tijdens onze rondreis door India at mijn man regelmatig Aloo gobi, een vegetarische curry van bloemkool en aardappel. Niet zo gek, want hij is dol op bloemkool. En omdat ik het echt niet lekker vind, maak ik het eigenlijk nooit. Maar omdat ik ook niet de kwaadste ben (we zijn […]
10 x Indiase recepten
Na onze reis door India ben ik weer helemaal geïnspireerd om nog dieper in deze heerlijke keuken te duiken en heel veel Indiase recepten te gaan maken. Gelukkig vind je op mijn blog al een heleboel lekkere Indiase recepten, van curry tot dahl en van chutney tot ijs. Ik zet […]
Indiase raita
Indiase raita is een heerlijk fris bijgerecht bij een curry en maakt ook vaak onderdeel uit van een Indiase thali. Het lijkt wel op de Griekse tzatziki, maar aan raita wordt geen knoflook toegevoegd. En ook de komijn geeft het net weer een andere smaaktwist. Thali Een Indiase thali is […]
Siu mai uit ‘Dim Sum & Dumplings’ van Karin Lei
Dim Sum, gyoza, dumplings, ik ben dol op Aziatisch streetfood! Gyoza maakte ik al meerdere malen zelf, en nu wilde ik mij eens aan siu mai dumplings wagen. Siu Mai zijn waarschijnlijk de meest populaire en bekendste dim sums ter de wereld. Het perfecte recept vond ik in het boek ‘Dim Sum […]
Lotuswortel chips
De lotuswortel is de wortel van de Heilige lotus, een wanterplant. Wanneer je de lotuswortel doorsnijdt zie je het prachtige patroon van de zogenaamde luchtkamers. Plakjes lotuswortel zijn dan ook heel decoratief. Ik maakte lotuswortel chips. Lotuswortel De Heilige Lotus komt oorspronkelijk uit Indonesië en India. De wortel kan onderwater […]
Rijstcrackers met zalm
Ik vind het heerlijk om voor de lunch of bij de borrel een variatie aan Aziatische snacks te serveren. Eerder schreef ik al over mijn favoriete snacks op het Aziatisch snack buffet of borrelplank. Deze rijstcrackers met zalm – bekend van TikTok – passen daar zeker goed bij! Rijstcrackers voorbereiden […]
Peking eend pannenkoekjes
Peking eend pannenkoekjes, wij zijn er als gezin dol op. Zelf Peking eend maken is een hele klus, maar dit recept voor zo-goed-als-echte Peking eend pannenkoekjes maak je thuis prima zelf! Uit eten of zelf maken We eten het graag als we uit eten gaan in Chinatown (Full Moon City, op […]
Aziatisch snack buffet of borrelplank
Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken. Van Thailand tot Maleisië, van India tot Indonesië en van Vietnam tot Singapore. Je vindt dan ook veel Aziatische recepten op mijn blog. Naast hoofdgerechten als curry of pad thai zijn we vooral fan van Aziatische snacks. Ik maak dan ook in […]