Gisteren vierden mijn man en ik dat we elkaar exact 30 jaar geleden de eerste kus gaven. In de jungle boven Chiang Mai in Thailand. Wat een tijd hè! Thailand heeft sindsdien dan ook een warm plekje in ons hart. En de Thaise keuken in onze buik, het is één van onze meest favoriete keukens! Je vindt op mijn blog dan ook heel wat recepten uit dit prachtige land terug. Een mooie gelegenheid om de 10 lekkerste Thaise recepten vandaag op een rij te zetten (klik per gerecht door naar het volledige recept op mijn blog!)
10 x de lekkerste Thaise recepten
Wat een jonkies nog hè. We waren 23 en 27 en hopeloos verliefd. Vandaag de dag nog steeds hoor! Loved you yesterday love you still, always have, always will! De meeste ingrediënten voor onderstaande gerechten zijn in de supermarkt wel te koop. Voor spullen als kaffir limoen blad en kleefrijst kan ik de toko of Amazing Oriental aanbevelen, een grote Aziatische supermarkt met 24 vestigingen in Nederland (geen reclame, ben gewoon enorme fan!).
Massaman curry
Een heerlijke aromatische curry met (bij voorkeur) lamsvlees en zoete aardappel. Massaman curry is anders dan andere Thaise recepten en echt het proberen waard!
Thom kha kai
Kippensoep met kokosmelk en heerlijke smaakmakers als citroengras en limoenblad. Thom kha kai is een heerlijke soep waar je van blijft eten!
Larb salade
Larb is een frisse vleessalade met een explosie van smaken. De salade wordt larb, laap of laab genoemd en kun je maken van varkensgehakt, kipgehakt of – indien je een vegetarische variant wil – tofugehakt.
Pad thai met garnalen
Volgens mij wel dé Thaise klassieker: pad thai met garnalen. Er is ook een versie met kip en een vegetarische versie met tofu.
Thaise kip in pandanblad
Het is Peter’s favoriete voorgerecht bij de Thai: kip in pandanblad. Dus heb ik het geprobeerd thuis na te maken. Volgens hem prima gelukt!
Panang curry met varkenshaas en lychees
Dit is een gezinsfavoriet, we eten het dan ook regelmatig. Panang curry met varkenshaas en lychees is eenvoudig te maken en staat snel op tafel. Wat wil je nog meer?
Thaise geroosterde paprika’s
Nog op zoek naar een lekker bijgerecht? Probeer dan eens deze Thaise geroosterde paprika’s.
Sticky rice mango
Mijn favoriete dessert in Thailand: sticky rice mango. Kleefrijst gekookt in kokosmelk met suiker en een snuf zout en geserveerd met verse mango en sesamzaadjes. Goddelijk!
Tom kha kung
Tom kha kung is het broertje (of zusje) van de Thom Kha kai. Maar in plaats van kip heeft deze romige kokossoep garnalen als hoofdingrediënt.
Thai chicken cashewnut
In een overzicht van de lekkerste Thaise recepten mag deze gezinsfavoriet niet ontbreken. Het staat vlot op tafel staat en is ideaal om restjes groente in te verwerken: Thai chicken cashewnut.