Home » Aloo gobi vegan curry van bloemkool en aardappel
Aloo Gobi

Aloo gobi vegan curry van bloemkool en aardappel

Tijdens onze rondreis door India at mijn man regelmatig Aloo gobi, een vegetarische curry van bloemkool en aardappel. Niet zo gek, want hij is dol op bloemkool. En omdat ik het echt niet lekker vind, maak ik het eigenlijk nooit. Maar omdat ik ook niet de kwaadste ben (we zijn niet voor niets alweer 31 jaar samen), maakte ik voor hem deze vegan curry klaar.

Aloo Gobi

Aloo Gobi

Aloo betekent aardappel en gobi bloemkool. Een curry dus van aardappel en bloemkool, met tomaat en veel lekkere kruiden. Ik serveerde de curry met versgebakken naan. Eventueel kun je er ook nog gekookte rijst en of raita (frisse yoghurt met komkommer) bij serveren.

Bijbel van de Indiase keuken

Recept van Paulami Joshi

Ik gebruikte grotendeels het recept van Paulami Joshi, zij schreef immers de bijbel van de Indiase keuken. Ook deed ik al eerder een aantal kookworkshops bij haar, dus ik weet dat haar recepten gewoon goed zijn!

Aloo gobi

Vegan curry

Aloo gobi is een populair Indiaas gerecht en zie je op vrijwel iedere kaart staan.  Het originele recept voor deze curry is afkomstig uit de Noord-Indiase regio Punjab. De eenvoudige plantaardige curry is goedkoop en helemaal vegan. Gebruik lekker veel kruiden, die maken of breken dit gerecht!

Aloo gobi

Aloo Gobi

Aloo Gobi

Een vegetarische Indiase curry van aardappel en bloemkool
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: vegan, vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Grote pan met deksel

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool in roosjes
  • 2 aardappelen kruimig, in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rawit peper in ringetjes
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1,5 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel komijnzaad
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,5 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels garam masala
  • 10 gram koriander grof gehakt

Aan de slag!

  • Verhit een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de komijnzaad 1 minuut. Voeg de ui, knoflook, gember, peper, kurkuma poeder en zout toe en bak al omscheppend voor 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, korianderpoeder, chilipoeder en komijnpoeder toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg de bloemkool en aardappel toe en bak drie minuten mee. Voeg hier 500 m l water aan toe en breng aan de kook. Kook met het deksel op de pan in 15 minuten beetgaar.
  • Voeg op het einde de garam masala en de koriander toe. Serveer met naan.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*