Home » Edamame boontjes koken
edamame boontjes koken

Edamame boontjes koken

Toen ik nog op kantoor werkte haalde ik ze regelmatig bij de AH to Go als lunch of gezond tussendoortje: gekookte edamame boontjes in de peul. Super lekker, beetje bezigheidstherapie, en nog gezond ook. Maar ook best wel prijzig. Tegenwoordig maak ik ze lekker zelf. Edamame boontjes koken is namelijk super eenvoudig!

Edamame boontjes koken

Edamame boontjes

Edamame boontjes zijn jonge, onrijpe sojaboontjes in de peul. Je komt ze vooral tegen in de Japanse, Koreaanse, Chinese en Hawaiaanse keuken. Je eet de edamame boontjes door met je tanden de bonen uit de peul te poppen. De peul wordt niet opgegeten. Natuurlijk kun je ook edamame boontjes in blik kopen. Maar de vers gekookte boontjes uit de peul zijn echt lekkerder, probeer maar eens. Ik serveer edamame boontjes graag bij bijvoorbeeld sushi of gyoza.

Edamame boontjes koken

Diepvries boontjes

Ik koop mijn boontjes bevroren in een zak van een halve of hele kilo bij de Aziatische supermarkt, toko of groothandels als Makro en Sligro. Altijd handig om in de vriezer te hebben. Ik ben er zo dol op, volgende keer neem ik een grote XL koffer mee naar de winkel! Het is een gezonde snack, want edamame boontjes zijn rijk aan eiwit, ijzer, omega-3-vetzuren en calcium. Ook bevatten ze veel vezels en vitamine A en C. 

Edamame boontjes koken

Edamame boontjes koken

Edamame boontjes koken

Edamame boontjes koken

Een heerlijke gezonde snack!
Afdrukken Pin
Gang: snack
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: groente, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram edamame boontjes diepvries
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder optioneel
  • 1/4 theelepel chilivlokken optioneel
  • fleur de sel optioneel

Aan de slag!

  • Breng een pan met water aan de kook. Doe hier de bevroren edamame boontjes en zout bij. Kook ze in ca. 5 minuten gaar.
  • Giet af en spoel af met koud water.
  • Bestrooi met zout of fleur de sel of maak een mengsel van zout, knoflookpoeder en chilivlokken.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor edamame boontjes koken op Pinterest:

Edamame boontjes koken

Summary
recipe image
Recipe Name
edamame boontjes koken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*