Home » Gebakken banaan of pisang goreng

Gebakken banaan of pisang goreng

Wanneer we Chinees eten halen (en dat is best regelmatig) bestellen we altijd wat lekkere extra’s bij de traditionele babi pangang of nasi goreng. Mini loempiaatjes, kroepoek of gebakken banaan. Ook wel pisang goreng genaamd (pisang = banaan, goreng = gebakken). Maar eigenlijk is dit recept ook heel makkelijk zelf te maken!

Gebakken banaan of pisang goreng

Bijgerechten

Ik kook graag uit de Aziatische keuken. En vind het dan ook leuk om allerlei schaaltje met bijgerechten op tafel te zetten. Zoals lekkere zoetzure komkommer, Thaise geroosterde paprika’s of zelfgemaakte gefruite uitjes. Ik sta dan soms wel een paar uur in de keuken en het hele huis ruikt dan naar (lekker) eten.

pisang goreng met ijs

Pisang goreng

Deze gebakken banaan maak je in een wok met een laagje olie (ik gebruik meestal neutrale zonnebloemolie). Ook kun je ze bakken in de frituurpan. Ook lekker als toetje met een bolletje ijs!

Gebakken banaan

Gebakken banaan

Gebakken banaan (pisang goreng)

Een heerlijk zoet bijgerecht of dessert!
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Bereidingstijd: 16 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 12 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 bananen niet al te rijp
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • plantaardige olie
  • poedersuiker

Aan de slag!

  • Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, vanillesuiker, melk en ei tot een stevig beslag.
  • Verhit de olie tot 180 graden, in een frituurpan of wok.
  • Schil de bananen en snijd iedere banaan in 3 stukken. Haal door het beslag.
  • Bak steeds zo’n 3 stukken banaan tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin.
  • Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor gebakken banaan of pisang goreng op Pinterest:

Gebakken banaan of pisang goreng

Summary
recipe image
Recipe Name
Gebakken banaan
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*