Wanneer we Chinees eten halen (en dat is best regelmatig) bestellen we altijd wat lekkere extra’s bij de traditionele babi pangang of nasi goreng. Mini loempiaatjes, kroepoek of gebakken banaan. Ook wel pisang goreng genaamd (pisang = banaan, goreng = gebakken). Maar eigenlijk is dit recept ook heel makkelijk zelf te maken!
Bijgerechten
Ik kook graag uit de Aziatische keuken. En vind het dan ook leuk om allerlei schaaltje met bijgerechten op tafel te zetten. Zoals lekkere zoetzure komkommer, Thaise geroosterde paprika’s of zelfgemaakte gefruite uitjes. Ik sta dan soms wel een paar uur in de keuken en het hele huis ruikt dan naar (lekker) eten.
Pisang goreng
Deze gebakken banaan maak je in een wok met een laagje olie (ik gebruik meestal neutrale zonnebloemolie). Ook kun je ze bakken in de frituurpan. Ook lekker als toetje met een bolletje ijs!
Gebakken banaan
Gebakken banaan (pisang goreng)
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 4 bananen niet al te rijp
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml melk
- 1 ei
- plantaardige olie
- poedersuiker
Aan de slag!
- Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, vanillesuiker, melk en ei tot een stevig beslag.
- Verhit de olie tot 180 graden, in een frituurpan of wok.
- Schil de bananen en snijd iedere banaan in 3 stukken. Haal door het beslag.
- Bak steeds zo’n 3 stukken banaan tegelijk in ca. 4 minuten goudbruin.
- Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker en serveer.