Als ik eerlijk ben gebruik ik voor Indiase curry’s soms wel eens een potje currypasta, meestal van Patak’s. Snel, makkelijk, en eenmaal geopend goed houdbaar in de koelkast. Maar toen ik laatst Indiase kip korma ‘from scratch’ maakte moest ik toch wederom aan mijzelf toegeven dat dat toch echt 100 x lekkerder is! En geeneens zoveel werk. De meeste producten ervoor heb ik sowieso wel in huis.
Korma
Indiase kip korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Dit gerecht is door de kokosmelk lekker mild van smaak. Serveer de curry met rijst en /of zelfgebakken naan en een lekkere mango chutney.
Indiase keuken
Ben je net als ik fan van de Indiase keuken? Probeer dan zeker eens met favoriete Indiase gerecht, de butter chicken curry. En als je helemaal in stijl wilt blijven maak je ook een Indiaas dessert, zoals kulfi of shrikhand.
Indiase kip korma
Indiase kip korma
Wat heb je nodig:
- Keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
Voor de korma pasta:
- 25 gram kokosrasp
- 20 gram cashewnoten
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1,5 eetlepel garam masala
- 2 uien gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 tomaat
- 5 cm verse gember
Voor de curry:
- 400 gram kippedijfilet
- 200 ml kokosmelk
- 50 gram amandelschaafsel
- 15 gram koriander
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui, knoflook en fijngeraspte gember ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.4 eetlepels zonnebloemolie, 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 cm verse gember
- Voeg de cashewnoten en kokosrasp toe, schep het geheel goed door en bak een paar minuutjes. Voeg ook de garam masala toe en bak een minuutje mee.25 gram kokosrasp, 20 gram cashewnoten, 1,5 eetlepel garam masala
- Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Roer het geheel goed door en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.1 tomaat
- Pureer de korma pasta in een keukenmachine of met een staafmixer tot een mooie gladde pasta.
- Snijd de kippedijfilet in blokjes. Bak in een pan de kip gaar in een beetje olie. Zodra de kip goudbruin en bijna gaar is, voeg je de korma pasta, het amandelschaafsel, de fijngehakte koriander en de kokosmelk toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook.400 gram kippedijfilet, 200 ml kokosmelk, 50 gram amandelschaafsel, 15 gram koriander
- Zodra het kook, zet je het vuur helemaal laag en sudder je het gerecht nog zo’n 5 tot 10 minuten door.