Na onze reis door India ben ik weer helemaal geïnspireerd om nog dieper in deze heerlijke keuken te duiken en heel veel Indiase recepten te gaan maken. Gelukkig vind je op mijn blog al een heleboel lekkere Indiase recepten, van curry tot dahl en van chutney tot ijs. Ik zet de 10 lekkerste Indiase recepten voor je op een rij!
10 x Indiase recepten
Butter chicken curry
Eén van mijn lievelingsgerechten! Deze heerlijke romige curry heeft zoveel smaak, dat wil je gewoon een keer proberen! Ga naar het recept voor butter chicken curry
Naan
Als je één keer naan hebt gemaakt, wil je daarna nooit meer van die afbaknaan uit de supermarkt kopen. Heerlijk vers brood om lekker in de curry te dopen. Ga naar het recept voor zelfgebakken naan
Dahl van linzen
Dahl is echt heerlijke comfortfood. Een eiwitrijk gerecht, bij uitstek geschikt voor als je vegetarisch eet! Ga naar het recept voor dahl van linzen.
Shrikhand met mango
Shrikhand is eigenlijk de Indiase variant van onze Hollandse hangop. De saffraan en kardemom geven de yoghurt een heerlijke exotische smaak. Ga naar het recept voor shrikhand.
Laccha Paratha
Een Indiaas brood, dat door de vele dunne laagjes wel wat weg heeft van croissantdeeg. Het is even een klusjes, maar dan heb je wel wat! Ga naar het recept voor laccha paratha
Kulfi met mango en pistache
Kulfi is heerlijk zoet Indiaas ijs gemaakt van gecondenseerde melk. De perfecte afsluiter van je Indiase maaltijd! Ga naar het recept voor kulfi.
Gefrituurde bloemkoolroosjes
Wij noemen deze gefrituurde bloemkoolroosjes ook wel ‘Bombay beignets’. Een lekkere snack met dip van yoghurt met mango chutney. Ga naar het recept voor gefrituurde bloemkoolroosjes.
Lamscurry (Gosht Kari)
Dit is volgens mij de eerste Indiase curry die ik ooit zelf maakte. En hij komt hier nog regelmatig op tafel! Ga naar het recept voor lamscurry.
Mangochutney
Een onmisbare smaakmaker bij iedere Indiase maaltijd is deze heerlijke mangochutney! Ga naar het recept voor mangochutney.
Indiase raita
Dit heerlijke verfrissende bijgerecht lijkt een beetje op de Griekse tzatziki. De basis is ook yoghurt en komkommer. Alleen ontbreekt bij de Indiase versie de knoflook en wordt er komijn aan toegevoegd. Heerlijk! Ga naar het recept voor Indiase raita.