Tijdens onze rondreis op Java en Bali had ik een aantal wensen op mijn lijstje staan. Zoals de specerijentour of snorkelen met Manta roggen. En natuurlijk het volgen van een kookworkshop op Bali. In Ubud om precies te zijn volgde ik een cookingclass bij Jambangan Bali. Kookworkshop op Bali bij […]
Aziatische keuken
Butter chicken curry
Deze butter chicken curry is zo lekker, die zou ik iedere avond wel kunnen eten. Nou okay dan, iedere week. Probeer ām maar, je eet je vingers er bij op! De Wereld Thuis Het recept voor deze butter chicken curry komt uit het kookboek De Wereld Thuis van Ronald Giphart […]
Gyoza maken
Ik moet nog wat oefenen met vouwen maar oh wat is gyoza maken toch lekker en helemaal niet moeilijk! Super fijn om altijd een voorraadje in de vriezer te hebben! Gyoza Als ik ergens gyoza op de kaart zie staan bestel ik het bijna altijd. Zoals bij Wagamama bijvoorbeeld. Gyoza […]
‘Alle Indische keukengeheimen’ en recept satĆ© babi
Het zal je vast niet verbazen dat we heerlijk hebben gegeten tijdens onze rondreis door Java en Bali. Van de lekkerste nasi, vis en satĆ© tot het meest sappige fruit en onbekende groente. Toen ik van de uitgever het persbericht ontving van de herziene en uitgebreide bestseller Indische keukengeheimen, heb […]
Japanse delicatessen uit Fukushima
Veel mensen associĆ«ren de prefectuur (soort provincie) Fukushima helaas alleen met de vreselijke zeebeving en tsunami in maart 2011. Als gevolg daarvan ontstond grote schade aan de kerncentrale. Voor die tijd stond Fukushima vooral bekend om de vele delicatessen. Die de strenge eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit vandaag […]
Panang curry met varkenshaas en lychees
Thais eten, we zijn er dol op! Minstens 1x per week staat er wel een curry op tafel. Van een heerlijke massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees tot een snelle chicken cashewnut. Een favoriet op doordeweekse dagen is de panang curry met varkenshaas en lychees, die ook in een […]
Kulfi met mango en pistache
Ik at voor het eerst kulfi in restaurant Veda (dat helaas gesloten is). En dus niet tijdens mijn reizen in India. Een heerlijk romig ijsgerecht met de bijzondere smaak van kardemom en mango. Toen ik het onlangs weer geserveerd kreeg tijdens een lunch in restaurant The Pepper Trail in Rotterdam […]
Vegan rendang met jackfruit
Ik schreef het al in mijn artikel over de foodtrends van 2019: jackfruit gaat het helemaal worden dit jaar. Jackfruit is een fruitsoort die je op twee manieren kunt eten: rijp en geel of jong en groen. En juist die jonge jackfruit is de ideale vleesvervanger gebleken. Ik maakte er […]
Lamscurry met abrikozen uit de oven
Van gastblogger Dieneke kreeg ik vier schattige ovenschaaltjes cadeau. Daar moest ik natuurlijk direct iets mee gaan maken! Naast ovenschotels zijn deze potjes ook leuk voor stoofschotels, sausjes of een soepje. Maar nu het weer lekker koud is buiten maak ik graag en vaak ovenschotels. Dit experiment van lamscurry met […]
Tien minuten maaltijd: noodles met shiitake, peultjes en biefstuk
Een snel, makkelijk en voedzaam gerecht, ideaal voor de doordeweekse avond. Een tien minuten maaltijd die ook nog eens heerlijk smaakt! Deze noodles met shiitake, peultjes en biefstuk vormt een heerlijk basisgerecht waarop je naar hartenlust kunt variĆ«ren. Tien minuten maaltijd Doordeweeks heb ik niet altijd tijd of zin om […]