Omdat steeds meer Nederlanders af en toe vegetarisch eten, groeit ook het aanbod van vegetarische producten in de supermarkt. Nieuw in het koelschap is paneer van Apetina, een Indiase kaas die je prima kunt gebruiken als vleesvervanger. In de curry, maar bijvoorbeeld ook voor deze paneer spiesjes voor op de […]
Aziatische keuken
Aziatische steak tartare
Ik ben dol op steak tartare. Hier in Nederland zie je het niet zo heel vaak op de kaart staan in restaurants. Maar bij Milú in Den Haag at ik eens een heerlijke Aziatische steak tartare. Ik heb geprobeerd ‘m na te maken en dat is volgens mij best goed […]
Gemakkelijke Indiase naanbroodjes bakken
Wij eten graag Indiase curry. En daar serveer ik dan ook vaak allerlei bijgerechten bij, zoals verse mango, raita, chutney en heerlijke naanbroodjes. Tot voor kort kocht ik die kant-en-klaar en bakte ze af. Maar sinds ik zelf deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes heb gebakken wil ik niets anders meer! Je weet niet […]
Wijn drinken bij Aziatisch eten
Wij zijn thuis dol op Aziatisch eten. En dan vooral de Thaise en de Indiase keuken. Je vindt dan ook veel recepten uit deze keukens terug op mijn blog. Wat ik eigenlijk nooit doe is wijnadvies geven bij gerechten. Deels omdat ik gewoon geen echte wijnkenner ben. Maar wijn drinken […]
Thaise mosselen, klassieker met een twist!
Mijn man houdt niet van vis. En dat is jammer, want daardoor zet ik toch minder vaak vis op tafel. Gelukkig is onze zoon er wel dol op. Dus als Peter laat moet werken eten wij: vis! Zoals een gezellig pannetje mosselen, lekker met stokbrood en aioli of dikke friet. […]
Gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes of Bombay beignets
Tijdens onze twee reizen door India kwamen we regelmatig in gebieden waar enkel vegetarisch werd gegeten. Tot grote teleurstelling van mijn man, die graag een stukje vlees mag eten. Groot was onze verrassing dan ook dat we eigenlijk iedere dag ontzettend goed aten, zonder dat daar een dier voor geslacht […]
Thaise sticky rice mango
Sticky rice mango is een typisch Thais dessert. En het maken ervan is helemaal niet zo moeilijk. Wel heb je wat voorbereidingstijd nodig, omdat je het beste effect bereikt wanneer je de rijst een nachtje laat voorweken. Kwestie van plannen dus, deze Thaise sticky rice mango. Backpackers favourite Ik ben […]
De Thaise keuken: thuis en op vakantie
Ik kan best stellen dat de Thaise keuken mijn favoriete keuken is. Ik heb nog geen gerecht ontdekt dat ik niet lekker vind. Om op vakantie iedere dag Thais te ‘moeten’ eten was dan ook beslist geen straf. Vandaag geef ik een impressie van wat ik allemaal gegeten heb en […]
Poké bowl met avocado en krab
Je kunt er al lang niet meer omheen: eten uit een kommetje is hip. Ik doe het al jaren, dus leuk dat ik mijzelf nu eens een heuse trendsetter mag noemen haha. Ik weet niet wat het is, maar eten smaakt op een of andere manier fijner als je uit […]
Vlog Thaise kookcursus in Chiang Mai
Deze vakantie heb ik een wel heel bijzonder puntje van mijn fifty before fifty ‘bucketlist’ kunnen schrappen: het volgen van een Thaise kookcursus in Chiang Mai (Thailand). En ik heb er gevlogd, zodat jullie vandaag gezellig kunnen meekijken. Mijn allereerste vlog ooit. En geloof me, dat valt nog niet mee. […]