Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken, en dan met name de Thaise. We eten dan ook regelmatig curries, noodles of nasi. En natuurlijk met allerlei lekkere bijgerechten, zoals deze heerlijke Thaise geroosterde paprika.
Bijgerechten
Een tafel vol met allerlei lekkere kleine (bij)gerechten. Daar hou ik van. En daarbij let ik niet echt op land van herkomst. Deze Thaise geroosterde paprika gaat bijvoorbeeld perfect bij de nasi goreng met saté. Lekker een zoetje tussendoor. Net zoals deze lekkere zoetzure komkommer. Of zelfgemaakte zoete chilisaus!
Culy
Het recept komt van één van mijn favoriete inspiratiebronnen, de website culy.nl Die het recept weer heeft geïnspireerd op een gerecht van Thais Michelinster restaurant Kin Dee in Berlijn. De limoen en gekneusde korianderzaadjes geven de in de oven gegrilde paprika’s een bijzonder lekkere smaak!
Thaise geroosterde paprika
Thaise geroosterde paprika
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 3 paprika's verschillende kleuren
- 0,5 eetlepel korianderzaad
- 1 theelepel vissaus
- 0,5 limoen
- olijfolie
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder steeltje en zaadlijst. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika’s in ca. 40 minuten gaar in de oven.
- Haal uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Na ca. een half uur kun je gemakkelijk het velletje verwijderen. Je kunt het ook laten zitten.
- Rooster het korianderzaad even kort in een droge koekenpan totdat deze begint te geuren (ca 2 minuutjes). Stamp grof in een vijzel.
- Leg de paprika’s op een mooie schaal en besprenkel met de vissaus. Knijp er het sap van een halve limoen over uit. Bestrooi met het grof gestampte korianderzaad.
Bewaar het recept voor Thaise geroosterde paprika op Pinterest: