Sinds Peter en ik elkaar bijna 24 jaar geleden in Thailand hebben leren kennen hebben wij een zwak voor de Thaise keuken. Vrijwel iedere week komt er wel een Thais gerecht op tafel. Ook omdat je – met een kant-en-klare currypasta – binnen een half uur een lekkere maaltijd op tafel kunt hebben, ideaal dus voor doordeweekse werkdagen. Mijn favoriet is de massaman curry, Peter kiest bij onze favoriete Thai steeds vaker voor de groene curry. Ik maakte onlangs deze Thaise groene curry met aubergine. Niet zo lekker als bij de Thai (dat wordt het eigenlijk nooit….) maar zeker de moeite waard.
Groene currypasta
Thaise groene currypasta wordt gemaakt van o.a. groene rawitpepertjes en korianderwortels. Het is ook best een pittige curry! Ik gebruik vaak de pasta’s van Blue Elephant, daarin zit zo’n 70 gram pasta. Persoonlijk vind ik dit een behoorlijk pittig gerecht opleveren. Daar moet je van houden, voeg anders gerust minder pasta toe. Diverse merken hebben groene currypasta in het assortiment. Het meest ideale is een grotere hoeveelheid in een pot, waaruit je de hoeveelheid kunt halen die je het zelf het lekkerst vindt. De pasta is in de koelkast nog geruime tijd houdbaar. Let trouwens maar niet op de overdaad aan koriander in mijn bakje, ik heb een lichte koriander verslaving overgehouden aan mijn reizen naar Azië.
Thaise groene curry met aubergine en kip
Wat heb je nodig (vier personen):
Ingrediënten
- 50-70 gram groene curry pasta
- 250 gram aubergine, in kleine blokjes
- 300 gram kipfilet, in dunne reepjes
- 400 ml. kokosmelk
- bosje koriander
- limoensap
- vissaus
- ½ eetlepel suiker
Olie (plantaardig, zoals b.v. rijstolie)
Verhit een scheutje olie in de pan en bak hierin ca. 2 minuten de currypasta aan. Voeg de helft van de kokosmelk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de suiker, wat limoensap en vissaus naar smaak. Voeg de in reepjes gesneden kipfilet en de blokjes aubergine toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Voeg de rest van de kokosmelk toe, warm nog even goed door proef nog even of alles goed op smaak is en voeg eventueel nog wat suiker, vissaus of limoensap toe.
Serveer met fijngehakte koriander en witte rijst.
Klinkt goed! Al vind ik koriander echt hè vies, een van de weinige dingen die ik echt niet lust. Maar verder, jum!!! Altijd heerlijk zo’n Thaise Curry. En eerlijk dat je zegt dat hij niet zo lekker is als bij de Thai 😉
Koriander is ook zo’n kruid dat je lekker vindt of vreselijk vies!
Niiiice!
Joh, hebben jullie elkaar daar leren kennen? Wat leuk zeg! Ik hartje Thailand. En Thais eten. Dit maak ik ook vaak.