Wanneer ik Aziatisch (Thais, Indiaas of Indonesisch) kook, vind ik het ook leuk om allerlei bijgerechten te maken. Zoals deze lekker frisse Thaise zoetzure komkommer. Lekker fris met een beetje pit!
Bijgerechten
Geen maaltijd compleet zonder lekkere bijgerechtjes! Zoals naan en chutney bij de Indiase curry. En gefruite uitjes en zoetzure komkommer bij de rendang of Thaise curry. Vaak smaken Aziatische gerechten licht zoet en dan smaakt zo’n zoetzure salade erbij extra lekker. Serveer apart in een schaaltje zodat iedereen zelf zoveel kan pakken als hij of zij wil. De Thaise zoetzure komkommer smaakt heerlijk bij deze hoisinsaus gehaktballetjes!
Thaise zoetzure komkommer
Thaise zoetzure komkommer
Ingrediënten
- 50 ml azijn
- 100 ml water
- 6 eetlepels suiker
- 1 theelepel vissaus
- 1 rode chilipeper
- 2 sjalotjes
- 0,5 komkommer
Aan de slag!
- Breng in een pannetje het water, de suiker, azijn en vissaus op middelhoog vuur aan de kook. Laat een paar minuutjes zacht koken, haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
- Halveer de rode chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd in flinterdunne reepjes. Snijd de sjalotjes in hele fijne ringen. Schil de komkommer, halveer en snijd in dunne plakjes.
- Voeg alles toe aan het afgekoelde azijnmengsel en laat tenminste 1 uur alle smaken intrekken in de koelkast. Serveer in een leuk schaaltje.