Pekingeend, wij zijn er hier in huize Otter dol op! Maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. We kopen altijd kant-en-klare eend bij de Aziatische supermarkt. Deze vegan pekingeend van oesterzwammen maakte ik wel zelf!
Pekingeend
Een hele pekingeend bereiden is een behoorlijke en tijdrovende klus. En de eend bij de Aziatische supermarkt is superlekker, dus waarom moeilijk doen? Ze verkopen bijvoorbeeld verpakkingen waar de hoisinsaus en pannenkoekjes al bij in zitten. Ik koop wel vaak nog extra pannenkoekjes.
Pannenkoekjes Peking style
Toen ik onlangs bij restaurant Rozey in Delft (vegetarisch/vegan restaurant) deze pannenkoekjes Peking Style at wist ik, dat ga ik thuis namaken. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de smaak van eend, maar als vegan vervanging zijn deze heerlijk gekruide oesterzwammen een perfecte optie! Fan van oesterzwam? Ik zette de vijf lekkerste recepten met oesterzwam op een rij!
Pannenkoekjes
De pannenkoekjes die ik bij de Aziatische supermarkt koop zijn vegan (bloem, olie en water). Maar check altijd even de verpakking. Of maak ze zelf! Verwarm en serveer ze in een stoommandje, staat ook nog leuk op tafel!
Vegan pekingeend
Vegan pekingeend
Wat heb je nodig:
- Stoommandje optioneel
Ingrediënten
- 250 gram oesterzwammen
- 1 theelepel Chinese 5 spice kruiden
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel mirin
- 2 theelepels sesamolie
- hoisinsaus naar smaak
- plantaardige olie
- 20 Chinese pannenkoekjes
- 3 lente-uitjes
- 1/3 komkommer
Aan de slag!
- Ontdooi de Chinese pannenkoekjes.
- Meng in een kommetje de sojasaus, 5 spice poeder, rijstwijn, sesamolie en suiker.
- Snijd de oesterzwammen in reepjes van 1 cm. Doe wat olie in een wok en bak de oesterzwammen kort aan. Voeg het sojasausmengsel toe en bak nog ca. 5 minuten.
- Snijd het witte gedeelte van de lente-uitjes in reepjes. Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd ook in reepjes.
- Warm de pannenkoekjes op in de magnetron of in een stoommandje.
- Zet alles klaar op tafel (komkommer en lente-ui in een schaaltje, hoisinsaus in een schaaltje) en laat iedereen zijn eigen pannenkoekje beleggen: beetje hoisinsaus, Peking ‘eend’, komkommer en lente-ui.