Iedere keer als ik weer eens zelf brood bak denk ik: dit moet ik vaker doen! Het kost namelijk redelijk wat tijd, maar is al met al weinig werk. En zo ontzettend lekker. Zoals een heerlijke focaccia bij een pasta maaltijd. Ideaal om restjes saus mee op te scheppen. Ik […]
Bakken
Abrikozenmolens van bladerdeeg
Ik heb altijd wel een pakje roomboterbladerdeeg in de vriezer liggen. Daarmee maak ik de heerlijkste hartige en zoete snacks, voor onverwachte visite of gewoon lekkere trek. Gewoon, met wat anderen dingen uit de voorraadkast of koelkast. Zoals deze leuke abrikozenmolens van bladerdeeg! Bladerdeeg Ik heb ALTIJD een pakje met […]
Plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas
Zin in een makkelijke warme lunch voor één? Zoek niet verder! Want deze plaattaartjes met vijgen en blauwe kaas zijn alles wat je nodig hebt. Mini plaattaartjes Ik heb altijd een pakje bladerdeeg in de vriezer liggen. Het is zo veelzijdig te gebruiken, van zoete lekkernijen tot hartige lunch gerechten. Zoals […]
Een onvergetelijke huwelijkstaart: maak je eigen romantische meesterwerk
Vandaag delen we een speciaal recept met jullie: een prachtige huwelijkstaart die je zelf kunt maken. Of je nu iemand bent die een persoonlijke touch wil geven aan je grote dag, of een vriend(in) die een onvergetelijke verrassing als huwelijkscadeau wil voorbereiden, deze taart zal zeker indruk maken. Laten we […]
Mini Philly cheese steak pies
De Philly cheese steak sandwich is één van mijn favoriete broodjes. En die van mijn zoon! Ik maak ‘m dus regelmatig. Maar ik vind het ook leuk om met de smaakcombinaties van dit broodje andere gerechten te bedenken. Zoals deze mini Philly cheese steak pies. Philly cheese steak sandwich Naar […]
6 x de lekkerste Moederdag recepten
Ook de liefde van de vrouw gaat door de maag. Dus hoe kun je nu beter je moeder tonen hoeveel je van haar houdt, dan door iets lekkers voor haar te bakken! Als het dan ook nog eens in hartvorm is, dan maak je echt wel duidelijk hoe lief je […]
Éénhaps bladerdeeggebakjes voor Moederdag
Mijn moeder neemt – als ze een gebakje bij de bakker uitkiest – vrijwel altijd een bladerdeegschelp met vruchten. Toen ik een recept voor Moederdag wilde maken koos ik dan ook voor een soort gebakje waar ik mijn allerliefste moeder blij mee kan maken. Deze éénhaps bladerdeeggebakjes voor Moederdag zullen […]
Cruffins met kaas en gekarameliseerde sjalotjes
Ik ben dol op kaas-uien broodjes van de bakker. Deze cruffins met kaas en gekarameliseerde sjalotjes zijn een heerlijke variant hierop. Het lichtzoete van de gekarameliseerde ui en het hartige van de kaas zijn een fantastische smaakcombinatie! Croissantdeeg op rol Je kunt voor dit recept zo’n blikje van Danerol nemen […]
Mini tompouce voor Pasen
Met Pasen doen wij met mijn ouders en het gezin van mijn zusje vaak iets gezelligs, als een brunch of een high tea. Iedereen neemt dan een aantal lekkere dingen mee. Ik houd daarvan! Afgelopen Pasen maakte ik deze mini tompouce voor Pasen. Leuke eenhaps gebakjes! Tompouce Wist je dat […]
Boterkoek bakken
Hoewel ik niet echt een ‘bakker’ ben – ik kook veel liever en eet liever hartig dan zoet – kan ik soms best wel genieten van een lekkere koek. Maar dan wel zelfgebakken. Een lekker puntje boterkoek bijvoorbeeld, niet te vergelijken met wat je in de winkel koopt. Boterkoek bakken […]