Hartige taarten, ik ben er dol op! Het is ideaal voor te bereiden (want zowel warm als koud lekker) en dus ook fijn om mee te nemen naar werk, een picknick of shared diner. Ik serveer meestal een kwart punt taart met een salade als hoofdgerecht. Vandaag deel ik de vijf lekkerste hartige taart recepten met je!
5 x hartige taart recepten
Italiaanse hartige taart met kip en citroen
Dit is denk ik wel het oudste hartige taart recept uit mijn kook repertoire. Hij komt volgens mij uit een Allerhande. Deze hartige taart met kip en citroen en heerlijke kruiden als rozemarijn en salie smaakt naar zomer en wil je gewoon proeven! Ga naar het recept voor Italiaanse hartige taart met kip en citroen.
Caprese quiche
Ook Italiaans georiënteerd is deze vegetarische caprese quiche, de klassieke smaakcombinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Ga naar het recept voor Caprese quiche.
Groene asperge quiche
Niets zegt meer ‘lente’ als deze vegetarische groene asperge quiche met doperwtjes en feta. In kleine vierkantjes ook lekker bij de borrel! Ga naar het recept voor groene asperge quiche.
Mediterrane quiche
Deze mediterrane quiche met de heerlijke smaken van lamsgehakt, rozijnen, pijnboompitten, tomaat en een vleugje kaneel is denk ik wel mijn favoriete hartige taart. Die smaakexplosie moet je echt een keer proberen! Ga naar het recept voor mediterrane quiche.
Duitse zwiebelkuche
Duitse Zwiebelkuchen is een echte klassieker. Een hartige taart met een bodem van gistdeeg, royaal belegd met uien, spekjes en kaas. Ga naar het recept voor Duitse zwiebelkuche. Voor deze taart is een rechthoekige quiche vorm met losse bodem heel handig!
Nog een tip: hoewel je in de winkel verse of diepvries deeg voor hartige taart kunt kopen wil ik je aanraden dit altijd zelf te maken. Het is echt een werkje van niks en de smaak is zoveel malen beter. Een recept voor hartige taart deeg zonder pakjes en zakjes staat natuurlijk gewoon op mijn blog!