Ik ben dol op aardbeien. Ze heten ook niet voor niets zomerkoninkjes! Ik maakte deze eenvoudige aardbeien tartelettes met enchanted cream.
Enchanted cream
Enchanted cream wordt ook wel creme chantilly of klopschuim genoemd. Je koopt het in poedervorm en mengt het met water en/of melk (afhankelijk van hoe romig je het wilt hebben). Het is echt hagelwit, heeft een vanillesmaak en is veel minder vet en machtig dan botercrème. Maar je kunt het wel op dezelfde manier verwerken. Ik heb altijd wel een zak in huis! Het smaakt heel erg naar de Klop-Klop die we vroeger thuis vaak aten. Ken jij dat nog?
Tartelette bodems
Ik ben dol op tartelettes. Heerlijke eenpersoons taartjes die nooit vervelen en waarmee je naar hartenlust kunt variëren. Probeer ook eens deze lemon meringue tartelettes (mijn favoriet!) of mojito tartelettes. Liever hartig? Probeer dan eens deze met gekarameliseerde ui en pijnboompitjes.
Aardbeien tartelettes
Wat heb je nodig (12 stuks):
Ingrediënten
- 240 gram bloem
- 36 gram amandelmeel
- 96 gram poedersuiker
- snufje zout
- 144 gram boter
- 36 gram losgeklopt ei (ca 1 ei)
- 1 portie enchanted cream (zie verpakking)
- aardbeien
- taartdecoratie
Extra nodig: Taartringen van 7 cm doorsnede
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom en meng met koele handen tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ca 5 mm dikte. Neem een uitsteker die ca. 1 centimeter groter is dan je taartring. Steek een rondje deeg uit en bekleed de ring hiermee. Snij eventuele overtollige randjes deeg weg en plaats de ring met deeg op de bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
Bak de tartelettes in 12-15 minuten gaar en bruin. Verwijder de bakringen en laat volledig afkoelen.
Vul de tartelettes met enchanted cream, decoreer met schijfjes aardbei en spuit er nog een toef enchanted cream bovenop. Decoreer met taartdecoratie (b.v. hartjes)