Home » Abrikozenmolens van bladerdeeg
abrikozenmolens van bladerdeeg

Abrikozenmolens van bladerdeeg

Ik heb altijd wel een pakje roomboterbladerdeeg in de vriezer liggen. Daarmee maak ik de heerlijkste hartige en zoete snacks, voor onverwachte visite of gewoon lekkere trek. Gewoon, met wat anderen dingen uit de voorraadkast of koelkast. Zoals deze leuke abrikozenmolens van bladerdeeg!

abrikozenmolens van bladerdeeg

Bladerdeeg

Ik heb ALTIJD een pakje met diepvriesbladerdeeg in de vriezer liggen. Bij voorkeur roomboter bladerdeeg. Die is het allerlekkerst. Een rol vers bladerdeeg kan ook handig zijn, maar heeft een kortere houdbaarheid. Plakjes bladerdeeg zijn zooooo veelzijdig, en je kunt er zoveel hapjes mee maken. Van zoet – lekkere appelflap anyone? – tot hartig (kaasvlinders!)

Abrikozen in blik

Net als bladerdeeg heb ik ook altijd wel een blik met fruit (perzik, ananas, arbrikoos, lychee) in de voorraadkast liggen. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om lychees toe te voegen aan een curry. En maak je van ananas, (kokos)melk en een bolletje roomijs snel een heerlijke milkshake. Voor deze zoete bladerdeegmolens gebruikte ik abrikozen. Maar je kunt ook voor een andere fruitsoort gaan. Of gewoon vers fruit gebruiken.

Abrikozenmolens van bladerdeeg

abrikozenmolens van bladerdeeg

Met ingrediënten uit de vriezer en voorraadkast maak je snel een eenvoudig dit zoete gebak
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 halve abrikozen
  • 2 eetlepels verse roomkaas
  • 1 eierdooier
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel water
  • geschaafde amandelen of kristalsuiker optioneel

Aan de slag!

  •  Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat ca. 5 minuten ontdooien.
    4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • Meng de roomkaas met de eierdooier en de vanillesuiker. 
    2 eetlepels verse roomkaas, 1 eierdooier, 2 zakjes vanillesuiker
  • Snij de plakjes bladerdeeg in zoals op de tekening.
  • Leg een lepel van het roomkaasmengsel in het midden en vouw de wieken van de molen één voor één dubbel. Leg een halve abrikoos in het midden. 
    4 halve abrikozen
  • Bak de abrikozenmolens in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin. Verwarm ondertussen de abrikozenjam met het water in een pannetje op het vuur.
    2 eetlepels abrikozenjam, 1 eetlepel water
  • Haal de abrikozenmolens uit de oven en bestrijk royaal met de warme jam. Bestrooi eventueel nog met wat geschaafde amandelen of kristalsuiker. Laat afkoelen op een rooster.
     
    geschaafde amandelen of kristalsuiker
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*