Ik had deze appelroosjes al zo vaak voorbij zien komen op Pinterest, ik moest ze wel een keer gaan maken. Ik moet er wel alvast bij zeggen: qua smaak vond ik het niet zo heel veel. De appelschijfjes zijn heel dun en ik miste een volle appelsmaak. Maar wat zien ze er ontzettend leuk uit!
En uiteindelijk veel minder moeilijk te maken dan ik dacht. De kunst zit ‘m vooral in het ‘soepel’ maken van de appelschijfjes, dan gaat het draaien eigenlijk vanzelf. Ik heb de appelroosjes zo los op de bakplaat gezet maar je kunt ze ook in een muffinvorm plaatsen, dan weet je zeker dat ze mooi rechtop blijven staan.
Appelroosjes – wat heb je nodig (12 stuks)
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 rode appels
- 2 eetlepels jam (abrikozen is het lekkerst)
- 1 eetlepel citroensap
- suiker
- kaneelpoeder
- Poedersuiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed met bakpapier (of gebruik een muffinvorm)
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Druk ze per twee aan elkaar vast in de breedte (leg de randjes iets over elkaar heen en snijd in vier lange plakken. Je hebt nu 3 x 4 = 12 lange plakken.
Snijd de appels doormidden en haal voorzichtig het klokhuis eruit. Snijd of schaaf (met een mandoline of kaasschaaf) dunne plakjes appel. Je schaaft dus 2 kwart plakjes van de halve appel af. De appel niet schillen, het is juist de bedoeling dat er aan de plakjes nog een mooi rood randje zichtbaar is.
Verwarm een pannetje water (niet koken!) en doe hier de citroensap bij. Doe de schijfjes appel 3 minuutjes in het warme water. Giet af en dep droog met keukenpapier. De schijfjes appel zijn nu zacht en buigzaam.
Doe de jam in een kommetje, voeg een eetlepel water toe en verwarm een minuut in de magnetron.
Nu gaan we bouwen! Bestrijk een strook met wat jam. Leg er vervolgens plakjes appel op. Zorg ervoor dat ze net boven de rand uitsteken en elkaar iets overlappen. Bestrooi de appels met een beetje suiker en kaneel en rol voorzichtig op. Druk de uiteindes van het deeg goed vast. Zet op de bakplaat of in de (ingevette) muffinvorm.
Bak de appelroosjes ongeveer 25 minuten. Check of het deeg gaar is, laat anders nog een paar minuten langer bakken. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Ohhh de baktijd valt mee van deze beauties! Jammer dat de smaak dan een beetje tegenvalt hè…je hebt ze trouwens prachtig gepresenteerd op het leisteen! Prettyyyyy! xoxo
Tja, vond dit een typisch gevalletje ‘ziet er beter uit dan het smaakt’. Jammer
Ziet er echt heel leuk uit Anne-Marie. Die moet ik nu ook proberen, dat begrijp je. Maar dan ga ik wel een beetje spelen met de ingrediënten om ze ook nog lekker te maken 😉
Mocht je de geheime tip hebben dan hoor ik het graag!
Het ziet er wel echt heel leuk uit!!
Dank je wel! Ik ga nog wel een keer een poging wagen om ze ook echt lekker te krijgen.