Ieder jaar als ik Bodhi vraag wat voor taart hij voor zijn verjaardag wil, dan is het antwoord: chocoladetaart. Eerder maakte ik al millionaires shortbread en een chocolade fudgetaart voor zijn verjaardag, dit jaar pakte ik uit met een brownietaart!
Mokkacrème
Voor dit recept heb ik me laten inspireren door een taart uit de Allerhande. Maar ik verving de aardbeien door popcorn en gebruikte mokkacrème als vulling. Die leuke ‘happy birthday’ kaarsjes kocht ik bij HEMA. En ik bestrooide de popcorn met zilveren poedersuiker die ik meenam uit Duitsland!
Mooi strak
De tip om je taart en vulling mooi strak te krijgen is om de ring van de springvorm weer even terug te plaatsen als je de brownies gaat stapelen en de crème aanbrengt! Ben je niet zo’n bakster? De allerlekkerste brownies bestel je gemakkelijk online bij The Brownie Box. Er zijn maar liefst 24 verschillende smaken!
Brownietaart
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 gram chocolade (bij voorkeur puur)
- 225 gram ongezouten roomboter
- 250 g donkere basterdsuiker
- 150 g kristalsuiker
- 4 eieren (M)
- snufje zout
- 270 gram bloem
- 40 gram cacaopoeder
- 500 g mascarpone
- 3 zakjes espressopoeder
- 40 gram poedersuiker
- Chocoladeglazuur (zakje Oetker)
- Zoete popcorn
Extra nodig: twee springvormen van 20 cm.
Verwarm de oven voor op 170 °C.Doe de chocolade (in stukjes) en de boter (in blokjes) in een pannetje en smelt alles op laag vuur.
Mix met een mixer in een beslagkom de eieren met de bastersuiker en kristalsuiker en het snufje zout in 4 minuten tot een luchtig geheel. Zeef de bloem en de cacaopoeder erboven en spatel alles door elkaar. Spatel nu ook het boter-chocolademengsel erdoor.
Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het beslag over de vormen en bak 35 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm een paar uur afkoelen.
Meng de mascarpone met de espressopoeder en de poedersuiker. Voeg meer poedersuiker toe als je dat lekkerder lijkt.
Neem de brownies uit de vorm en leg er één op een mooie schaal. Doe de ring van de springvorm er weer omheen. Schep de mascarpone op de bodem en strijk glad. Leg de andere brownie er omgekeerd bovenop, dus met de vlakke kant boven. Duw licht aan. Verwijder nu de ring van de springvorm en strijk de mascarpone glad met een spatel.
Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, schenk over de taart en laat over de randen lopen. Bestrooi met zoete popcorn.