Home » Caramelita
Caramelita

Caramelita

De caramelita heeft wel wat weg van mijn favoriete millionaires shortbread. Alleen is dit ‘gebakje’ nog rijker en zoeter. Mierzoet zelfs! Serveer het dan ook in kleine brokjes. Zooooooo lekker!

Caramelita

Caramelita havermoutbars

Ik at voor het eerst caramelita tijdens een high-tea. Laat je niet misleiden in de gedachte dat havermout dit ‘gebakje’ enigszins gezond maakt. De calorieën spatten nog net niet van het scherm vandaan. Maar weet je, de caramelita is iedere calorie waard! De crunchie havermout, de dikke karamellaag en twee soorten chocolade…heaven!

Caramelita

Caramelita

Caramelita

Caramelita

Een mierzoet maar oh zo lekker gebakje van crunchy havermout, dikke karamel en pure & witte chocolade.
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Westers
Trefwoord: oven, zoet
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Afkoeltijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 45 minuten
Porties: 16 blokjes

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm in en bedek met bakpapier.
  • Smelt 175 gram roomboter (houd de overige 75 gram apart) op een laag vuur.
  • Doe de kristalsuiker, een snufje zout en vanille aroma in een beslagkom en roer hier de gesmolten boter door.
  • Meng in een aparte kom de bloem, havermout en bakingsoda en voeg dit in delen toe aan het botermengsel. Meng goed.
  • Doe de helft van het deeg in de bakvorm en druk goed aan. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat iets afkoelen op een rooster.
  • Hak de chocolade in brokjes. Je kunt eventueel ook van die smeltchocolade druppels gebruiken, die hoef je dan niet meer fijn te hakken.
  • Doe de resterende 75 gram boter en de basterdsuiker in een steelpan en laat op laat vuur smelten totdat de suiker is opgelost. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en zet het vuur wat hoger. Blijf goed roeren tot het kookt en laat nog zo’n 5 minuten inkoken tot een dikke caramel.
  • Verdeel de brokjes chocolade over de bodem. Giet er de caramel over. Verkruimel de andere helft van het deeg erover.
  • Bak in 15 minuten gaar en lichtbruin.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast voor minimaal vier uur.
  • Haal een uur voor serveren uit de koelkast. Snijd in niet te grote stukken, het is een machtig gebakje! Ik haal uit een vorm van 20x20 16 stukjes.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor caremelita op Pinterest:

Caramelita

Summary
recipe image
Recipe Name
Caramelita
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*