Deze croissant cereals zijn een ware TikTok trend en moest ik gewoon ook een keertje maken! Super leuk om te doen met kinderen, en daarom ook het ideale moederdagontbijtje.
Cereals
Cereals – of in gewoon Hollands ontbijtgranen – zijn vooral in Amerika populair. Ontbijtgranen in een kom melk is daar zo’n beetje het standaard ontbijt. En net als in mijn jeugd is ook nu nog alles wat uit de USA komt ‘cool’ (al zeggen jongeren vast geen ‘cool’ meer hahaha).
Mini croissants
Ik maakte de mini croissants met een blikje Danerolles croissantdeeg. Er zijn natuurlijk ook mini croissants van Danerolles, maar deze croissant cereals zijn nog kleiner! Uit een pak croissantdeeg maak je 36 croissant cereals, goed voor vier bordjes! Was je trouwens al bekend met de geschiedenis van de croissant?
Bonne Maman hazelnootpasta
De Bonne Mamam hazelnootpasta véél hazelnoten (die van die vrolijke rood-wit geblokte deksels confituur) bevat lekker véél hazelnoten (20%), is heerlijk smeuïg en vrij van palmolie! Daarnaast bevat het product geen kunstmatige toevoegingen. Wel zo lekker!
Croissant cereals met hazelnootpasta
Croissant cereals met hazelnootpasta
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 1 blikje Danerolles croissantdeeg
- Bonne Maman hazelnootpasta
- 1 eetlepel hazelnoten
- 0,5 liter melk
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg in drie stukken, duw de snijnaad dicht met je vingers. Verdeel het deeg in zes repen (ik maakte repen van ca. 3-4 cm.). Snijd iedere reep schuin doormidden en rol er croissantjes van.
- Leg op de bakplaat met bakpapier en bak in ca. 12 minuten goudbruin.
- Hak de hazelnoten grof. Doe wat melk in een kom, verdeel de croissant cereals over de kommen. Verdeel er met een vork hazelnootpasta slierten over en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Serveer direct.
Die croissant cereals, blijven die ook een beetje krokant of wordt het allemaal zacht?
Je moet idd niet te lang wachten met eten, net als met alle cereals eigenlijk