Moederdag en Danerolles croissants zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze bestaan al sinds 1974, en sinds die tijd maakte 6-jarige Anne-Marie ze met liefde klaar voor haar moeder. En ook vandaag de dag zijn deze handige croissantjes het ideale weekend ontbijt. Maar je kunt er nog veel meer mee! Zoals deze croissant hoorntjes met aardbeienroom.
Croissants van Danerolles
De croissants van Danerolles zijn vandaag de dag verkrijgbaar in diverse varianten. Extra large en mini. Maar er zijn ook cinnamon swirls en petit pains au chocolat. Allemaal even lekker en veelzijdig. Ik heb al een aantal lekkere recepten met croissantdeeg op mijn blog staan, zoals deze heerlijk lemon meringue croissants. En was je al bekend met de geschiedenis van de croissant? Die komt van oorsprong namelijk niet – zoals je wellicht wel dacht – uit Frankrijk maar uit Oostenrijk!
Bonne Maman
Wel uit Frankrijk – 3 jaartjes eerder dan de Danerolles croissants (1971) – komt de heerlijke jam van Bonne Maman. Uit Biars-sur-Cère, een dorpje in het hart van Zuidwest-Frankrijk, in een prachtige fruitstreek waar de twee rivieren Cère en Dordogne samenkomen. De potten zijn herkenbaar aan de alom bekende rood-wit geblokte deksel, net zoals de potten confituur uit oma’s keuken. Van oorsprong wordt de jam gemaakt van 50% suiker en 50% fruit. Tegenwoordig maakt Bonne Maman ook confituur met meer fruit en minder suiker, waardoor de fruitsmaak nog sterker is.
Croissant hoorntjes
Voor de hoorntjes gebruikte ik speciale vormpjes. Heb je die niet, dan kun je ze ook zelf fabriceren van alumniniumfolie.
Croissant hoorntjes met aardbeienroom
Wat heb je nodig:
- 6 hoornpennen of fabriceer zelf van aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 blikje Danerolles croissantdeeg
- 150 gram mascarpone
- 2 eetlepels Bonne Maman jam
- 1 ei
- verse aardbeien optioneel
- hartjes taartdecoratie optioneel
Aan de slag!
- Roer de mascarpone los met de confituur. Doe in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd een plakje croissantdeeg in drie repen (zie afbeelding). Begin met wikkelen rond de hoornvorm met de langste reep, vanaf de onderkant. Overlap steeds een beetje, ga door met de twee andere repen. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak zo alle zes de hoorntjes.
- Kluts een ei en bestrijk de hoorntjes met het ei. Bestrooi eventueel met hartjes taartdecoratie.
- Bak de hoorntjes in 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en verwijder de hoorntjes.
- Spuit de mascarpone-confituur in de hoorntjes en serveer met verse aardbeien.