Home » Paascakejes (worteltaart cupcakes)

Paascakejes (worteltaart cupcakes)

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap! Van het blog zoetenverleidelijk.blogspot.nl waarvan ik deze maand mocht koken was het nog moeilijk kiezen. Alles ziet er even lekker en verleidelijk uit! Omdat ik ook bezig ben met voorbereidingen voor allerlei paasbaksel koos ik uiteindelijk voor deze paascakejes, worteltaart cupcakes met roomkaasglazuur.

paascakejes

Worteltaart cupcakes

Het recept paste ik een klein beetje aan, vooral naar eigen smaak en voorkeur. Rozijnen erbij, citroensap en –schil in het glazuur, veel minder poedersuiker en koekkruiden ipv kaneel. Tijdens het afkoelen van de cakejes maakte ik van oranje en groene fondant kleine worteltjes. Ik ben geen knutselaar maar vind ze toch wel aardig gelukt! Liever wat meer van formaat? Maak dan deze worteltaart!

Paascakejes

Wat heb je nodig (12 paascakejes):

  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1,75 dl zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 225 gram bloem
  • theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel koekkruiden
  • snufje zout
  • geraspte schil van ½ sinaasappel
  • 150 gram wortels, geraspt
  • 60 g walnoten, fijn gehakt
  • 40 gram rozijnen

Voor het glazuur:

  • 50 gram boter, zacht
  • 75 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • citroensap (ca. 1 eetlepel)
Cupcake bakblik met 12 holtes, 12 papieren cupcakevormpjes

Verwarm de oven voor op 200°C en zet 12 papieren vormpjes in het cupcake bakblik. Klop de basterdsuiker en zonnebloemolie door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en klop het mengsel goed door elkaar. Doe er de bloem, bakpoeder, koekkruiden, zout en citrusschilletjes bij. Klop kort door. Spatel de geraspte wortel, walnoten en rozijnen erdoor.

Schep het beslag in de vormpjes en bak de cakejes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de cakejes 5 minuten in het bakblik afkoelen en zet ze dan op een taartrooster om volledig koud te worden.

Klop de roomkaas en de boter met de handmixer zacht en glad. Voeg de citroensap, citroenschil en poedersuiker toe en klop tot je een glad en romig glazuur hebt. Proef vooral zelf even of de combinatie zoet/zuur naar jouw smaak is.

Smeer of spuit een toef glazuur op elk cakeje en decoreer naar wens met een paasversiersels of een halve walnoot.

Bewaar het recept voor paascakejes op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Paascakejes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

2 Comments

  1. Dat ziet er geweldig uit voor bij de paaslunch! Leuk zo'n swap!

  2. Thnx. Leuk ook dat je 'm op jouw FB pagina hebt geplaatst!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*