Wij eten graag Indiase curry. En daar serveer ik dan ook vaak allerlei bijgerechten bij, zoals verse mango, raita, chutney en heerlijke naanbroodjes. Tot voor kort kocht ik die kant-en-klaar en bakte ze af. Maar sinds ik zelf deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes heb gebakken wil ik niets anders meer! Je weet niet wat je proeft zo lekker!
Naan van maar drie ingredienten
Je hebt maar drie ingrediënten nodig om deze gemakkelijke Indiase naanbroodjes te maken. En wat kruiden en olijfolie als smaakmaker naar keuze. Zelfrijzend bakmeel, yoghurt en knoflook. That’s it! En je bakt ze gewoon in de grillpan of – als je die net hebt – in de koekenpan. In de grillpan krijg je van die gezellige strepen op het brood!
Smaakmakers
Je kunt de naanbroodjes naturel bakken, of op smaak brengen met kruiden. Ik gebruikte hiervoor al diverse kruidenmixen, zoals za’atar of ras el hanout. Maar experimenteer er vooral lekker op los!
Gemakkelijke Indiase naanbroodjes
Indiase naanbroodjes
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram yoghurt
- 1 theelepel zout
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 theelepel kruidenmix za'atar of ras el hanout
- olijfolie
Aan de slag!
- Kneed met de handen een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, de knoflook en het zout. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt. Laat een kwartiertje rusten.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol ieder stuk uit op je werkblad bestoven met bloem. Ik doe meestal een stuk folie tussen de deegroller en het deeg, dat werkt een stuk makkelijker!
- Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.
- Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met de kruiden. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.
- Bestrijk de bovenkant van het deeg met een kwastje met de kruidenolie en leg met de oliekant in de hete grillpan. Bestrijk dan de andere kant en draai na ca. 2 minuten om.
- Bak het naanbrood in ongeveer 4 minuten goudbruin (ca. 2 minuten per kant).
Oeh glutenvrij ook! Ik zou ze de vegan way maken, maar mmm ik heb hier nu ZO’N zin in!
Dit is zo ontzettend lekker ! Door de yoghurt worden deze broodjes zo fris/zurig en daar houd ik wel van als bijgerecht bij een curry.
Heerlijk he, krijg er nu alweer zin in!
Ik heb ze vandaag gemaakt, ze waren heerlijk!! ?
Wat leuk om te horen!!