Home » Gezonde crackers met pitten en zaden maken
gezonde crackers met pitten en zaden

Gezonde crackers met pitten en zaden maken

Ik ben een echte brood-eter. Geen dieet dat mij er ooit van weerhouden heeft dat te laten staan. Maar ook een stevige cracker kan mij wel blij maken. Lekker met wat roomboter en een plak oude kaas. Het leek me leuk om zelf eens aan de slag te gaan en deze gezonde crackers met pitten en zaden te maken.

gezonde crackers met pitten en zaden

In vorm snijden

Het is eigenlijk relatief weinig werk. Gooi alles bij elkaar in een kom, kneed tot een bal en rol uit. Het makkelijkst doe je dat tussen twee vellen bakpapier. Het is de kunst om een zo mooi mogelijk recht(hoekig) vlak te krijgen, waaruit je dan de crackers kunt snijden. In de praktijk betekent dat rollen, afsnijden, aandrukken, rollen, snijden, aandrukken totdat het er min of meer netjes uitziet. Ik vond mijn crackers uiteindelijk nog iets te dik, de volgende keer zal ik het nog iets dunner uitrollen. Bewaar de crackers in een luchtdichte trommel.

gezonde crackers met pitten en zaden

Gezonde crackers met pitten en zaden

Wat heb je nodig (ca. 10 stuks)

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram volkorenbloem
  • 100 gram havermout
  • 40 gram lijnzaad
  • 40 gram pittenmix (mix van pompoen-, zonnebloem- en pijnboompitten)
  • 50 gram geraspte  kaas (soort naar smaak)
  • 2 eieren
  • Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door. Kneed met de hand tot een bal. Leg de bal tussen twee vellen bakpapier en rol uit met een deegroller tot een lap van ca. 30 cm lang en 20 cm breed. Snijd de randen recht, en leg de restjes langs een zijde en rol nog een keer uit, net zolang tot je een zo mooi mogelijke rechthoek hebt.

Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd de crackers in het formaat dat je zelf prettig vindt (ik haalde er 10 uit).

Leg het vel op een bakplaat en bak de crackers ca. 20 minuten. Laat volledig afkoelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde crackers met pitten en zaden
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. Hilke van Happen

    Wat een heerlijk recept Anne-Marie! Ik houd ook enorm van brood maar een variatie is ook wel eens lekker.
    Ik heb het recept opgeslagen en ga er binnenkort eens mee aan de slag!!

  2. Ik heb dit gemaakt. Ruikt super lekker als het aan het bakken is, maar is dat normaal dat dit zo opkruilt? Smaakt wel top.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*