Ik ben niet echt fan van hazelnootpasta, maar wel van hazelnoten! Toen ik onlangs een potje hazelnootpasta met stukjes hazelnoot van Bonne Maman kreeg opgestuurd bedacht ik dit receptje voor hazelnoot twisters. Een lekkere, snelle en makkelijk te maken snack!
Hazelnootpasta
De bekendste hazelnootpasta is natuurlijk die van Nutella. Wist je dat een tekort aan cacao in Italië ooit heeft geleid tot de uitvinding van Nutella? Lees er alles over in dit geschiedenisartikel!
Bonne Maman
Je kent Bonne Maman wellicht vooral van de heerlijke jam. Maar wist je dat ze ook hazelnootpasta en pindakaas in het assortiment hebben? Vooral de pindakaas met stukjes pinda vind ik erg lekker!
Hazelnoot twisters
Hazelnoot twisters
Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels hazelnootpasta
- 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten
- 1 ei
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Besmeer twee plakjes bladerdeeg met de hazelnootpasta. Leg er een plakje bladerdeeg bovenop.4 plakjes bladerdeeg, 2 eetlepels hazelnootpasta
- Klop het ie los en bestrijk er de bovenste plakjes mee. Strooi er de fijngehakte hazelnoot over.2 eetlepels fijngehakte hazelnoten, 1 ei
- Snijd elk plakje in zes repen.
- 'Twist' de reepjes en leg ze op de bakplaat met bakpapier.
- Bak in 15 minuten bruin en gaar en laat afkoelen op een rooster.