Frambozen zijn mijn lievelingsfruit! Ik eet ze in het seizoen echt als snoepjes, zo lekker zoet en sappig! Buiten het seizoen gebruik ik vaak diepvries frambozen, maar dan meer om er mee te bakken en koken. Dit keer bakje ik – met verse frambozen – koekjes met witte chocolade en frambozen.
Frambozen seizoen
Ook al kun je tegenwoordig het hele jaar rond frambozen kopen, de lekkerste frambozen eet je in het seizoen. En het is ook nog eens duurzaam! Frambozen uit Nederland zijn van half april tot eind november verkrijgbaar en worden zowel binnen (in de kas) als buiten geteeld. Het is ook super leuk een keer een pluktuin te bezoeken! Heb je veel goedkope frambozen kunnen scoren? Maak dan ook eens zelf frambozenjam of ijs met warme frambozensaus!
Koekjes met witte chocolade en frambozen
Koekjes met witte chocolade en frambozen
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel bakingsoda
- 100 gram suiker
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 snufje zout
- 200 gram roomboter kamertemperatuur
- 2 eieren
- 180 gram witte chocolade
- 75 gram frambozen vers of diepvries
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier (ik bekleed er meestal meteen twee, dan kan de volgende er gelijk in).
- Hak de chocolade in stukjes
- Meng de bloem met de bakpoeder, bakingsoda, zout en beide soorten suiker. Voeg de boter toe en meng tot een geheel.
- Klop in een aparte kom de eieren licht en luchtig. Voeg toe aan het boter/bloem mengsel. Roer nu goed de chocolade en frambozen door het deeg.
- Maak balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze met voldoende ruimte op het bakpapier. Ik bak er meestal niet meer dan 12 tegelijk (4 rijtjes van drie). Bak in 15-20 minuten goudbruin. Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten en leg ze daarna op een rooster om af te koelen. Bak intussen de volgende lading koekjes.
- Je kunt de koekjes een aantal dagen bewaren in een goed afsluitbare koektrommel.