Home » Koektaart voor Pasen
Koektaart voor Pasen

Koektaart voor Pasen

Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! En eigenlijk zijn ze ook heel erg makkelijk om te maken. Je kunt je heerlijk uitleven op de decoratie. Zoals bij deze koektaart voor Pasen!

Koektaart voor Pasen

Koektaarten

Het grote voordeel van koektaarten? Je kunt het eenvoudig voorbereiden. Bak de koekbasis tot max. 3 dagen van tevoren en construeer en decoreer de taart voor serveren. Zorg wel dat je de crème dan klaar hebt liggen in de koelkast en al vooraf hebt bepaald waarmee je aan de slag wilt qua decoratie.

m&m eggs

 

Decoratie koektaart voor Pasen

De sky is the limit! Voor deze koektaart voor Pasen koos ik voor M&M eggs (speciale paaseditie) en taartdecoratie in pastelkleuren met bloemetjes en parels. Wat ook heel leuk is zijn eetbare bloemen of gewone paaseitjes.

Koektaart voor Pasen

Koektaart in eivorm

Ik koos voor deze koektaart voor een eivorm. Snijd dit uit het deeg uit de losse hand of maak een papieren malletje op de computer en print dit uit. Maar net wat je prettig vindt! Eten er kinderen mee? Je kunt de advocaat ook weglaten en vervangen door vanillevla. En wil je all the way gaan, dan maak je de advocaat natuurlijk ook zelf!

Koektaart voor Pasen

Koektaart voor Pasen

Wat heb je nodig:

Voor het koekdeeg:

  • 225 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 1 eidooier
  • 300 gram bloem
  • snufje zout

Voor de advocaatcreme:

  • 60 ml. slagroom
  • 60 gram mascarpone
  • Halve eetlepel suiker
  • 40 ml advocaat

Voor de decoratie:

NB: dit koekdeeg is veel meer dan je nodig zult hebben. Steek lekker wat leuke koekvormpjes (of gewoon rondjes ) uit en bak deze mee. Of vries het resterende koekdeeg in (in een dikke schijf, in plastic).

Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker samen tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer ½ cm dikte. Snijd de gewenste vormen uit in drievoud. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de vormen in 14-16 minuten op 190 graden gaar en goudbruin. Laat op een rooster volledig afkoelen.

Sla de slagroom stijf met de suiker. Meng in een andere kom de mascarpone met de advocaat. Voeg het mascarpone/advocaatmengsel toe aan de slagroom en meng kort. Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

Leg de eerste koekvorm op een mooi bord. Spuit hier toefjes advocaatcreme op. Leg er voorzichtig de volgende koekvorm op en herhaal. Bij de laatste koekvorm spuit je de toefjes en decoreer je met paaseitjes en taartdecoratie.

Gebruik een goed scherp mes om de koektaart (voorzichtig!) aan te snijden.

Bewaar het recept voor deze koektaart voor Pasen op Pinterest:

Koektaart voor Pasen

Ook handig:

Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Summary
recipe image
Recipe Name
Koektaart voor Pasen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*