Koektaarten zien er altijd zo mooi uit! En eigenlijk zijn ze ook heel erg makkelijk om te maken. Je kunt je heerlijk uitleven op de decoratie. Zoals bij deze koektaart voor Pasen!
Koektaarten
Het grote voordeel van koektaarten? Je kunt het eenvoudig voorbereiden. Bak de koekbasis tot max. 3 dagen van tevoren en construeer en decoreer de taart voor serveren. Zorg wel dat je de crème dan klaar hebt liggen in de koelkast en al vooraf hebt bepaald waarmee je aan de slag wilt qua decoratie.
Decoratie koektaart voor Pasen
De sky is the limit! Voor deze koektaart voor Pasen koos ik voor M&M eggs (speciale paaseditie) en taartdecoratie in pastelkleuren met bloemetjes en parels. Wat ook heel leuk is zijn eetbare bloemen of gewone paaseitjes.
Koektaart in eivorm
Ik koos voor deze koektaart voor een eivorm. Snijd dit uit het deeg uit de losse hand of maak een papieren malletje op de computer en print dit uit. Maar net wat je prettig vindt! Eten er kinderen mee? Je kunt de advocaat ook weglaten en vervangen door vanillevla. En wil je all the way gaan, dan maak je de advocaat natuurlijk ook zelf!
Koektaart voor Pasen
Wat heb je nodig:
Voor het koekdeeg:
- 225 gram boter (op kamertemperatuur)
- 150 gram witte basterdsuiker
- zakje vanillesuiker (8 gram)
- 1 eidooier
- 300 gram bloem
- snufje zout
Voor de advocaatcreme:
- 60 ml. slagroom
- 60 gram mascarpone
- Halve eetlepel suiker
- 40 ml advocaat
Voor de decoratie:
- M&M pasen
- taartdecoratie
NB: dit koekdeeg is veel meer dan je nodig zult hebben. Steek lekker wat leuke koekvormpjes (of gewoon rondjes ) uit en bak deze mee. Of vries het resterende koekdeeg in (in een dikke schijf, in plastic).
Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker samen tot een romig mengsel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer ½ cm dikte. Snijd de gewenste vormen uit in drievoud. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de vormen in 14-16 minuten op 190 graden gaar en goudbruin. Laat op een rooster volledig afkoelen.
Sla de slagroom stijf met de suiker. Meng in een andere kom de mascarpone met de advocaat. Voeg het mascarpone/advocaatmengsel toe aan de slagroom en meng kort. Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Leg de eerste koekvorm op een mooi bord. Spuit hier toefjes advocaatcreme op. Leg er voorzichtig de volgende koekvorm op en herhaal. Bij de laatste koekvorm spuit je de toefjes en decoreer je met paaseitjes en taartdecoratie.
Gebruik een goed scherp mes om de koektaart (voorzichtig!) aan te snijden.