Nog op zoek naar een leuk en eenvoudig gerechtje om te serveren met Pasen? Zoek niet verder. Deze kokosnestjes met paaseieren zijn klaar in een mum van tijd. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig! En een oven natuurlijk.
Kokosnestjes
Voor de kokosnestjes gebruik ik het recept voor de kokosmakronen dat al op mijn blog staat. Met slechts een blikje zoete gecondenseerde melk en geraspte kokos maak je ze! Ik gebruikte voor dit recept een mini muffinvorm. Heb je die niet, dan kun je ook uit de losse hand de bakjes vormen hoor. Van de rest van het ‘beslag’ maakte ik gewone kokosmakronen.
Vegan of lactosevrij
Door in plaats van zoete gecondenseerde melk de zoete gecondenseerde kokosmelk te gebruiken maak je dit recept vegan en lactosevrij. Let er wel op dat de eitjes die je er in doet dan ook lactosevrij zijn. HEMA verkoopt deze bijvoorbeeld.
Half blikje zoete gecondenseerde melk
Nu hoor ik je vragen, wat doe ik met die andere helft uit dat blikje? Maak bijvoorbeeld eens mijn favoriete Spaanse koffie, de barraquito. Of heerlijke fudge!
Kokosnestjes met paaseieren
Wat heb je nodig (ca. 20 koekjes)
- 200 gram (half blikje) zoete gecondenseerde melk
- 200 gram geraspte kokos
- dragee paaseitjes
- 25 gram chocolade (wit of melk naar smaak)
Extra nodig: mini muffin bakvorm
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet (eventueel) een mini muffin bakvorm in.
Meng in een kom de gecondenseerde melk en de geraspte kokos goed door elkaar met een lepel. Vorm kleine balletjes van het deeg. Het deeg is kleverig, met natte handen werk je het makkelijkst. Druk de balletjes in de mini muffinvorm en druk er in het midden een holling in met je vinger. Maak van de rest van het beslag kokosmakronen (eventueel met een ijsbolletjestang).
Bak de kokosnestjes in 10 minuten lichtbruin en gaar. Je kunt de kokosnestjes in een luchtdichte trommel of bakje ca. 1 week bewaren. Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Doe een theelepel chocolade in ieder nestje en ‘plak’ er één of twee dragee eitjes aan vast.