Kokos, ik ben er dol op! Kokosmelk, kokosroom, geraspte kokos, kokosvlokken, ik lust alles en verwerk het graag in gerechten. Zowel hartig (curry!) als zoet (ijs!). Instant zomer op je bord toch? Ik deel met je de 10 lekkerste recepten met kokos op mijn blog!
Lekkerste recepten met kokos
Plaatcake met mango en kokos
Een heerlijke tropische combinatie, mango en kokos. Deze makkelijke plaatcake is de ideale zomerse traktatie!
Kokosgarnalen met mango chilisaus
Kijk eens wat een heerlijke spiesjes! Grote garnalen met een kokoslaagje, geserveerd met een mango chilisaus. Zomers dan dit wordt het niet!
Koude komkommersoep met kokos en feta
Een soepje in de zomer? Wel als het zo’n heerlijke koude komkommersoep met kokos en feta is!
Recepten met kokos: Bounty ijs
Zelfgemaakt bounty ijs, ofwel kokosijs met stukken pure chocolade!
Hartige curry-kokos wafels
Kokos doet het natuurlijk ook heel goed in hartige gerechten. Zoals deze hartige curry-kokos wafels.
Recepten met kokos: Thom kha kai
In een lijstje met recepten met kokos mag mijnfavoriete soep natuurlijk niet ontbreken. Dat is deze Thaise thom kha kai, kippensoep in kokosmelk en heerlijke smaakmakers als citroengras en djeroek poeroet.
Pina colada pannacotta
Deze pina colada pannacotta bestaat uit een zalige pannacotta van kokosmelk, geserveerd met ananas en reepjes munt! Plaatje niet?
Bounty mousse
Het genot van een candybar in een romige mousse: deze bounty mousse is het ideale toetje voor de echte snoepers!
Tropische wentelteefjes met gebakken ananas
Gewenteld in kokosmelk en ei en geserveerd met gebakken ananas, worden ‘gewone’ wentelteefjes gelijk tropische wentelteefjes!
Recepten met kokos: Pina colada ijs
Zelfgemaakt kokosijs met verse ananas. Geserveerd in een halve kokosnoot waan je je op vakantie op een tropisch eiland!
Ingrediënten voor de lekkerste recepten met kokos
Let goed op het vetgehalte van de kokosmelk (of kokosroom) die je koopt (minimaal 17%). Des te hoger het percentage des te lekkerder. Ik kies zelf meestal voor deze kokosmelk van Fairtrade original. Kokosrasp wordt nog lekkerder als je deze even kort bakt in een droge koekenpan tot deze net lichtbruin is. Blijf erbij want het gaat razendsnel!
Kokossnippers zijn fijn om te gebruiken als decoratie. Net als deze kokoshagel, die ik gebruikte in de bounty mousse.