Een bodem die wel wat weg heeft van boterkoek en daarop een heerlijke laag frisse lemoncurd. Deze lemon bars wil je maken!
Lemon curd
Lemon curd is een verslavend lekker goedje, dat ik graag maak voor bij de scones. Maar het is ook heerlijk in de yoghurt of om zo uit een potje te lepelen! Die frisse smaak van citroenen passen gewoon super goed bij de lente. En bij de zoete boterkoek bodem!
De porties zijn klein maar fijn, dus niet meteen een aanslag op je goede voornemens voor deze lente. Heb je die niet? Dan neem je er toch lekker twee?
Lemon bars
Wat heb je nodig (10 lemon bars)
- 135 gram bloem (100 + 35 gram)
- 30 gram poedersuiker (+ extra om te bestrooien)
- 85 gram roomboter
- 3 eieren
- 200 gram kristalsuiker
- sap van 2 citroenen (130 ml.)
- snufje zout
Extra: kleine ovenschaal of bakvorm (ik gebruikte er ÊÊn van 20 x 20 cm), bakpapier, mixer
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Doe dit vooral op een laag vermogen, de boter mag niet gaan koken. Mix in een kom 100 gram van de bloem, de poedersuiker, snufje zout en de boter door elkaar tot een samenhangend deeg. Bekleed de ovenschaal met bakpapier (dit gaat het makkelijkste wanneer je een prop maakt van het bakpapier en het daarna weer uitvouwt) en verdeel het deeg over de bodem van de schaal.
Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen kun je de citroenvulling klaarmaken. Pers de citroenen uit en mix het sap met de eieren, de kristalsuiker en de resterende 35 gram bloem tot een luchtig en glad geheel (ca. 5 minuten). Haal de bodem uit de oven en giet de citroenvulling erop. Zet terug in de oven en bak nogeens 25 minuten. Laat volledig afkoelen. Til voorzichtig uit de schaal en snijd in 10 gelijke repen. Bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker.
Hmm ik ben gek op baksels met citroen dus dit lijkt me erg lekker!
Mijn man is dol op citroen, dus wellicht dat ik hem hier een keer heel gelukkig mee ga maken đ
De liefde van de man gaat door de maag zeggen ze đ dus proberen kan zeker geen kwaad!
Ik was lemon bars helemaal vergeten! Die wil ik eens proberen te maken đ
Wat leuk die foodblog swap! Deze wil ik zeker eens proberen, ohh wat lijkt me dit lekker! đ
Is ook echt een leuk initiatief, je leert andere bloggers en nieuwe recepten kennen!
Zoals je weet ben ik dol op citroen, deze vind ik er dan ook fantastisch lekker uitzien! Yum! Hier kun je mij wel voor wakker maken đ
Hoi Anne-marie, leuk dat je mijn lemon-bars gemaakt hebt! Gingen ze bij jou ook zo snel op ;)?
Ja, ze waren inderdaad zo weg! Echt voor herhaling vatbaar.
Wat leuk die foodblog swap’s. Deze lemon bars zien er zo lekker uit. Die ga ik echt een keer maken!
Dat klinkt heerlijk, ik ben ook gek op lemoncurd en dit recept doet me daar aan denken đ
Inderdaad lijkt het wel op lemoncurd, zoooo lekker!