Home » Melted snowman cookies
Melted snowman cookies

Melted snowman cookies

Ik zou deze koekjes eigenllijk gewoon ‘gesmolten sneeuwpop koekjes’ moeten noemen, maar melted snowman cookies bekt gewoon net even lekkerder! En lekker, dat zijn ze!

Melted snowman cookies

Snowman

De koekjes zijn eenvoudig te maken maar het effect is super schattig. Ik gebruikte een stift met eetbare inkt om de ogen en mond te maken. In plaats daarvan zou je ook wat chocolade kunnen smelten en daarmee stipjes maken. Ik kon geen oranje fondant vinden dus heb ik zelf witte fondant gekleurd. De worteltjes zijn dan wel minder oranje. Voor een kleurige touch zou je de sneeuwpop ook nog een sjaal kunnen geven van zure matjes en mini M&M’s kunnen gebruiken.

Glazuur

Ik maakte het mijzelf makkelijk en gebruikte kant-en-klare suikerglazuur van Oetker. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken door 100 gram poedersuiker te mengen met een halve eetlepel water.

Roomboterkoekjes

Voor de basis gebruikte ik het recept voor roomboter koekjes, een fool proof recept voor de allerlekkerste koekjes! Bewaar de melted snowman cookies in een luchtdichte trommel.

Melted snowman cookies

Melted snowman cookies

Melted snowman cookies

Melted snowman cookies

Heerlijke zelfgebakken koekjes met een smeltende sneeuwpop!
Afdrukken Pin
Gang: koek
Keuken: Nederlands
Trefwoord: kerst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 25 koekjes

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker 8 gram
  • 1 snufje zout
  • 1 eidooier
  • 1 witte glazuur
  • 25 marshmallows
  • oranje fondant
  • Zwarte voedselstift
  • taartdecoratie suikerparels of mini M&M's voor de knopen

Aan de slag!

  • Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker samen tot een romig mengsel.
    225 gram roomboter, 150 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker
  • Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen.
    1 eidooier
  • Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten.
    300 gram bloem, 1 snufje zout
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer ½ cm dikte. Neem een ronde uitsteker (of gebruik bijvoorbeeld de achterkant van een glas) en steek de koekjes uit. Leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 14-16 minuten op 190 graden gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen.
  • Bereid de glazuur en verdeel dit over de koekjes. Druk er een marshmellow op en gekleurde suikerparels of M&M's voor de knopen. Versier de marshmellow met een oranje wortelneus en stipjes voor de ogen en mond.
    1 witte glazuur, 25 marshmallows, oranje fondant, Zwarte voedselstift, taartdecoratie suikerparels of mini M&M's
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*