Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog van Boor, van de blog ‘Domaine Malpas kookt‘. Ik volg Boor al een poosje via Instagram, waar ze iedere dag heerlijke gerechten online zet. Gerechten die zij klaarmaakt voor haar gasten in de gîtes en luxe lodgetenten op vakantieverblijf ‘Dolmaine Malpas’ in Zuid-Frankrijk. Wat een verwennerij! Van haar blog koos ik voor een heerlijke cheesecake en maakte daarop een eigen variant: mini cheesecake met frambozen.
Cheesecake met vijgen
Mijn oog viel al snel op de heerlijke cheesecake met vijgen en walnoten. Wat een goddelijke combi! Dit recept van Ottolenghi is volgens Boor echt belachelijk lekker. Ik geloof het graag. Omdat ik toch een eigen draai aan het recept wilde geven besloot ik mijn lievelingsfruit (frambozen) te gebruiken én om kleine taartjes te maken. Het moet ook allemaal weer worden opgegeten hè. Maar die met vijgen en walnoten wil ik zeker ook nog een keer maken!
Vormen
Om te experimenteren wat het beste werkt, maakte ik de mini cheesecake klaar in drie verschillende vormpjes. In een siliconen muffinvorm, een metalen muffinvorm met daarin papieren muffinvormpjes en in kartonnen vormpjes. De mini cheesecake uit de papieren muffinvormpjes kwam definitief het beste uit de test. Het verwijderen uit de siliconenvorm was knap lastig. De kartonnen vormpjes ogen wel super leuk, maar je kunt ze dan het beste eten vanuit het vormpje met een vorkje.
Mini cheesecake met frambozen
Wat heb je nodig (14 mini cheesecakes)
- 200 gram bastogne koeken
- 75 gram roomboter
- 2 eieren
- 125 gram (klein bakje) frambozen
- 300 g roomkaas
- 150 g suiker
- snufje zout
- 200 ml creme fraiche
Verwarm de oven op 140 graden. Sla de koekjes tot kruimels (ik doe dat meestal door ze in een stevige plastic zak te doen en er dan op los te slaan met een pan). Smelt de boter in een pannetje en roer hier de koekkkruimels door. Verdeel de kruimels over de vormpjes (ongeveer een lepel per vormpje) en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet zolang in de koelkast.
Doe de roomkaas in een beslagkom en klop even los met de handmixer. Voeg er de suiker en het snufje zout aan toe en klop nog een keer goed door. Doe er nu 1 voor 1 de eieren door en vervolgens de creme fraiche.
Roer de frambozen door beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes (met een ijslepel gaat het makkelijkst, ook qua verdeling). Zorg ervoor dat er in ieder vormpje 2-3 frambozen zitten.
Bak in de oven ca. 40 minuten. Laat afkoelen en zet daarna nog minstens twee uur in de koelkast.
Fan van frambozen? Maak dan ook eens deze luchtige frambozenmousse!
Klinkt weer goed! Tot dinsdag!??
Ik kijk er naar uit!
oei die klinken goed zeg 😀 ik neem je receptje weer mee!
Klinkt niet moeilijk en erg lekker! Volgens mij zouden die mooi staan op een (paas) Afternoon Tea. Ik sla het recept gelijk op!
Zeker, vooral omdat ze zo lekker klein zijn! Ga je dit jaar een Paas Afternoon tea maken?