Ik vind mokkataart lekker maar veel te machtig. Zo’n enorm zware punt taart krijg ik gewoon echt niet op. Bij collega foodblogger De Zoetekauw zag ik het idee voor deze mini mokkataartjes, die ook nog eens snel en makkelijk te maken zijn. Ik ging er mee aan de slag!
Kletskopjes
De basis van mijn mini mokkataartjes zijn kletskopjes. Heerlijk knapperige koekjes! Ik had gedacht dat de koekjes door de mokkacrème misschien wat zacht zouden worden maar dat was gelukkig totaal niet het geval. Je kunt eventueel ook kleine roomboterkoekjes of bitterkoekjes als bodem gebruiken. Of de kletskopjes zelf bakken natuurlijk. Ik gebruikte kant-en-klare kletskopjes.
Mokkacrème
Ik heb hier gekozen voor een eenvoudige mokka botercrème. Wil je een crème die nog luchtiger en minder zwaar is, en heb je wat extra tijd, gebruik dan dit recept voor mokka crème van Rutger Bakt. Je maakt deze mini mokkataartjes echt in een handomdraai. Lekker voor onverwachte visite. Of gewoon, voor wanneer je zelf een onweerstaanbare zoete trek hebt!
Mini mokkataartjes
Wat heb je nodig (8 taartjes):
Ingrediënten
- 8 kletskopjes
- 100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 gram poedersuiker
- 1 zakje espresso oploskoffie
- 25 gram pure chocolade
- Eetlepel ongezouten pinda’s
Extra nodig: spuitzak, (eventueel) vijzel
Klop de roomboter met de poedersuiker en de oploskoffie in een staande mixer in 10-15 minuten licht en luchtig.
Doe de mokka crème in een spuitzak en spuit toeven op de kletskopjes. Laat ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie of in de magnetron (800 watt, steeds 20 seconden). Doop de tanden van een vork in de chocolade en schud lijntjes gesmolten chocolade over de mokka toeven. Hak of vijzel de pinda’s grof en bestrooi hiermee de gebakjes. Zet terug in de koelkast totdat je ze gaat serveren (of haal ze er eerder uit als je zachte crème lekker vindt).