Een mojito is mijn favoriete cocktail. De combi van rum, limoen en munt is heerlijk verfrissend. Ik kan er geen genoeg van krijgen, al sta ik na twee cocktails echt wel op mijn kop 😉 Dan is zo’n mojito cakerol een veiliger alternatief!
Alcoholvrij
In plaats van rum gebruik ik rum aroma. Ligt gewoon in het bakschap bij de vanille en amandel aroma. Wel de smaak, niet de alcohol. En kinderen kunnen ook gewoon een stukje mee eten. De limecurd ofwel limoencurd maakte ik zelf. Het is namelijk altijd heerlijk zo’n potje in de koelkast te hebben. Mocht je daar nou geen zin in hebben dan kun je kant-en-klare lemoncurd uit de winkel gebruiken. Maar je mist dan wel die authentieke limoensmaak van de mojito!
Om het cocktail idee te versterken stak ik vrolijk gekleurde kartonnen rietjes in de cakerol. Je kunt de cakerol bewaren in de koelkast. Door de slagroomversteviger (klop-fix) blijft de cakerol zo’n twee dagen goed.
Mojito cakerol
Wat heb je nodig:
Voor de cakerol
Ingrediënten
- 4 eieren
- 125 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- Rasp van een limoen
- 100 g bloem
- 30 gram maïzena
Voor de vulling:
Ingrediënten
- 250 g slagroom
- 2 el poedersuiker
- 1 zakje klop fix
- 4 el limecurd (limoencurd)
- 10 blaadjes munt, fijngehakt
- 2 theelepels rum aroma
Voor de decoratie:
Ingrediënten
- 1 limoen
- Muntblaadjes
- rietjes
Extra nodig: Bakpapier, spuitzak, rasp
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren, suiker, vanille-extract en limoenrasp luchtig met een elektrische mixer tot ongeveer 2x het volume. Spatel daarna de bloem en maïzena er luchtig doorheen.
Bekleed een bakplaat (ca 25 x 35) met bakpapier, stort het beslag hierop uit en verdeel met de spatel over het oppervlak. Bak in ca. 12 minuten gaar.
Haal uit de oven en bedek met een theedoek. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg een stuk bakpapier op het aanrecht, bestrooi met een beetje suiker en stort hierop de cake met het bakpapier waarop je het gebakken hebt naar boven. Verwijder het bakpapier.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker, de klopfix en rum essence.
Roer de fijngehakte munt door 4 eetlepels limecurd. Bestrijk de cake met de limecurd en vervolgens met 2/3 van de slagroom.
Rol de cake voorzichtig op. Zet weer even in de koelkast om op te stijven (half uurtje).
Voor serveren snijd je de uiteinden mooi recht af. Spuit toefjes van de resterende slagroom bovenop de cakerol en decoreer met blaadjes munt en halve schijfjes limoen. Steek er gehalveerde (kartonnen) rietjes in.