Ik experimenteer graag met allerlei lekkere taartjes, maar zoals ik al vaker heb gezegd: je moet het ook allemaal maar opeten. Gelukkig kreeg ik van mijn zusje voor mijn verjaardag kleine springvormen van 11 cm. doorsnede. Het perfecte formaat om deze no bake cheesecake koffie & baileys een keer uit te proberen!
Ik gebruikte twee van die kleine springvormen, je kunt dan 4-6 puntjes serveren. De Baileys in het recept kun je ook weglaten als je liever geen alcohol in de taart wilt. Het taartje is in een handomdraai gemaakt, je moet alleen even 4 uur geduld hebben om goed op te laten stijven. Decoreer naar hartenlust met cacaopoeder (ook leuk om bijvoorbeeld sterren uit bakpapier te knippen en daar omheen te strooien). Ik gebruikte ook nog deze leuke sterretjes van witte chocolade, die ik meenam van één van mijn strooptochten in de Engelse supermarkten. Zijn ook vast te koop bij bakwinkels of Xenos.
No bake cheesecake koffie & baileys
Wat heb je nodig (2 x 11 cm. springvorm of 1 van ca. 20 cm)
- 35 gram boter
- 75 gram bastognekoeken
- 75 gram witte chocolade
- 200 gram mon chou (kamertemperatuur)
- 50 ml slagroom (kamertemperatuur)
- 1 eetlepel instant koffiepoeder
- 50 ml baileys
- Cacaopoeder
- Eventueel: (chocolade)decoratie
Doe de bastognekoeken in een stevige plastic diepvrieszak en sla klein met een deegroller of een ander zwaar object. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Klem een stuk bakpapier over de bodem van de springvorm en doe het boter/kruimel mengsel in de vorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Klop de roomkaas romig en de slagroom stijf. Doe de koffiepoeder en de baileys bij de slagroom en voeg dit toe aan de roomkaas. Meng tot het egaal geheel. Smelt de witte chocolade in de magnetron en roer door het roomkaasmengsel. Giet het op de koekbodem en zet tenminste 4 uur in de koelkast.
Snijd met een warm mes de zijkant van de taart los. Verwijder de springvorm. Bestrooi voor serveren met cacaopoeder en decoreer met chocolade
Het recept is een vrije interpretatie van een koffietaart van Miljuschka Witzenhausen (24 Kitchen).
Dit ziet er echt zo heerlijk uit! Want!!
Ziet er goed uit! Slim om het te maken in een kleine springvorm. Kan je er toch van genieten en blijf je niet met een hele taart zitten.