Op de koffie bij mijn ouders kreeg ik ze voor het eerst: appelmeisjes. Een typisch voorbeeld van hoe een eenvoudig gebakje voortreffelijk smaken kan! Ik laat je zien hoe super eenvoudig je deze heerlijke appelmeisjes bakken kan! Bladerdeeg Wil het helemaal goed doen, dan maak je het bladerdeeg zelf. Ik […]
Bakken
Focaccia rozemarijn zeezout (en focaccia art!)
Wij vinden het vaak lekker om brood te eten bij de warme maaltijd. Naan bij de curry, of stokbrood bij de barbecue of kaasfondue. En een lekkere ciabatta of foccacia bij de pasta. In de zomer eten we graag pastasalade en daar smaakt zo’n focaccia rozemarijn zeezout perfect bij! Standmixer […]
Hartige curry-kokos wafels
Toen mijn zoon laatst vroeg om versgebakken wafels voor de lunch – tuurlijk schat – bedacht ik me dat hartige wafels toch ook wel heel lekker moesten zijn. Omdat ik voor die avond Thaise thom kha kai soep op het menu had staan, bedacht ik voor erbij deze hartige curry-kokos […]
Brownietaart
Ieder jaar als ik Bodhi vraag wat voor taart hij voor zijn verjaardag wil, dan is het antwoord: chocoladetaart. Eerder maakte ik al millionaires shortbread en een chocolade fudgetaart voor zijn verjaardag, dit jaar pakte ik uit met een brownietaart! Mokkacrème Voor dit recept heb ik me laten inspireren door […]
Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn
Er zijn maar weinig dingen waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken. Ik vind slapen gewoon lekker. Maar voor homemade kaaskoekjes spring ik direct uit mijn bed! Deze Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn maak ik vaak en graag. Hartige kaaskoekjes Ik roep het wel vaker op mijn blog, ik […]
Quiche met groene aspergepunten en feta
Ik ben nooit een fan van asperges geweest, maar groene asperges kunnen mij, verwerkt in een gerecht, wel bekoren. Zoals in deze heerlijke quiche met groene aspergepunten en feta Lentegroente Een echte lentequiche is dit geworden, met een frisse vulling van crème fraiche, feta, groene aspergepunten, erwtjes en blaadjes verse […]