Ik had ‘m al vaker voorbij zien komen op Pinterest en Instagram, die prachtige groente spiraaltaart. Toen Bodhi onlangs thuis kwam van een schoolexcursie naar de Westlandse kassen en een tas vol groente meebracht wist ik meteen wat ik dit weekend ging maken! Ik gebruikte voor deze taart courgette, aubergine […]
Bakken
Pina colada taart
Er is er één jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben ik! Op maandag jarig zijn is natuurlijk helemaal niks dus heb ik het gisteren al gevierd. En maakte ik een taart die al een poosje op mijn ‘to bake lijstje’ stond: de pina colada taart! Pina […]
Cakerol met witte chocolade en frambozen
Voor de foodblogswap van de maand mei mocht ik koken van de heerlijke blog van Lianne: de-zoetekauw.nl Een pak van mijn hart, Lianne is net als ik dol op bakken, chocolade en koekjes! En ik wist ook al vrij snel wat ik wilde gaan bakken: de cakerol! Net als Lianne […]
My happy kids: American chocolate chip cookies
Er gaat eigenlijk niets boven verse zelfgebakken koekjes. Die geur in je huis, die smaak van verse koekjes, het gemak waarmee je ze eigenlijk maakt. Bodhi en ik bakken regelmatig koekjes maar heb nog weinig recepten online gezet. We gaan het goedmaken met deze American chocolate chip cookies. Bodhi is dol […]
Limoncello-ricotta taart met amaretti bodem
Op een mooie Pinksterdag……maak je natuurlijk deze heerlijke limoncello-ricotta taart met een bodem van amarettikoekjes! Regen of zon, thuis of op visite, met zo’n taart kun je altijd aankomen! In het tijdschrift Delicious (maart 2016) kwam ik deze taart tegen en wist meteen: die moet ik maken! Ik ben dol […]
Millionaires shortbread met karamel zeezout
Okay, ik heb al een recept voor Millionaires shortbread op mijn blog staan. En met dat recept is niet echt wat mis alleen….. het kan nog zo ontzettend veel beter! Ik maakte toen – als variatie – een ‘semi-gezonde’ bodem van havermout. Onzin natuurlijk, de shortbread waar deze lekkernij een […]
Garlic bread sticks (Olive Garden)
Toen wij een aantal jaar geleden door Amerika reisden moest en zou ik eten bij Olive Garden. Ik had deze restaurantketen al zo vaak voorbij zien komen in films en tv-series, daar wilde ik echt een keer gaan eten! Al was het alleen maar voor de beroemde garlic bread sticks, heerlijke […]
Kwarkbolletjes bakken
Kwarkbolletjes van de bakker, ik hou ervan! Lekker met wat gezouten roomboter, niets meer aan doen! Zelf kwarkbolletjes bakken misschien? Quarkbällchen Kwarkbolletjes zijn redelijk gezonde lichte broodjes die perfect zijn als tussendoortje. Ze hebben een knapperige buitenkant en zijn zacht van binnen. Door de kwark zijn ze lekker eiwitrijk. Op […]
Lemon bars, heerlijk frisse gebakjes!
Een bodem die wel wat weg heeft van boterkoek en daarop een heerlijke laag frisse lemoncurd. Deze lemon bars wil je maken! Lemon curd Lemon curd is een verslavend lekker goedje, dat ik graag maak voor bij de scones. Maar het is ook heerlijk in de yoghurt of om zo […]
Breadsticks met walnoot en rozemarijn
Sinds de pretzels ben ik weer helemaal bevangen door het broodbak virus. Brood bakken is zo leuk! Met een paar eenvoudige ingrediënten en ambachtelijk hand- (of soms machine)werk maak je de meest lekkere producten. In Amerika aten we weleens bij het restaurant ‘Olive Garden’ waar je bij het eten heerlijke […]